Vardagskemi; Gunilla Jakobsson, Lars Jakobsson; 2003

Vardagskemi Upplaga 1

av Gunilla Jakobsson, Lars Jakobsson
Vardagskemi vänder sig i första hand till blivande och yrkesverksamma NO-lärare. Det är vår och författarens förhoppning att den ska inspirera till att göra kemin mer fascinerande och mindre obegriplig. Bokens grundtanke är att koppla kemikunskaperna till det vardagliga, till något som berör, som blir mera användbart och lättare att ta till sig.Många har kanske en känsla av att kemi är en farlig vetenskap. Man får inte vara i ett laboratorium utan att använda vit rock och skyddsglasögon och man måste göra en riskanalys innan man gör ett experiment. Men man kan faktiskt göra många experiment hemma i köket. Kemikalier har vi gott om därhemma. I köksskåpen finns många syror, baser och salter. Helt säkert finns det också fett, kolhydrater, protein och många intressanta, användbara blandningar av kemikalier. I boken ges många förslag på enkla kemiska experiment.Bokens uppläggning följer inte det traditionella mönstret. Här inleds varje kapitel med ett antal försök och frågor. Först därefter följer en faktadel. Tanken är att läsaren ska uppmuntras till att söka egna förklaringar till försöken. Därefter ges en inblick i den bakomliggande teorin.
Vardagskemi vänder sig i första hand till blivande och yrkesverksamma NO-lärare. Det är vår och författarens förhoppning att den ska inspirera till att göra kemin mer fascinerande och mindre obegriplig. Bokens grundtanke är att koppla kemikunskaperna till det vardagliga, till något som berör, som blir mera användbart och lättare att ta till sig.Många har kanske en känsla av att kemi är en farlig vetenskap. Man får inte vara i ett laboratorium utan att använda vit rock och skyddsglasögon och man måste göra en riskanalys innan man gör ett experiment. Men man kan faktiskt göra många experiment hemma i köket. Kemikalier har vi gott om därhemma. I köksskåpen finns många syror, baser och salter. Helt säkert finns det också fett, kolhydrater, protein och många intressanta, användbara blandningar av kemikalier. I boken ges många förslag på enkla kemiska experiment.Bokens uppläggning följer inte det traditionella mönstret. Här inleds varje kapitel med ett antal försök och frågor. Först därefter följer en faktadel. Tanken är att läsaren ska uppmuntras till att söka egna förklaringar till försöken. Därefter ges en inblick i den bakomliggande teorin.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2003
ISBN: 9789144061160
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: E-bok
Språk: Svenska
Sidor: 208 st
Vardagskemi vänder sig i första hand till blivande och yrkesverksamma NO-lärare. Det är vår och författarens förhoppning att den ska inspirera till att göra kemin mer fascinerande och mindre obegriplig. Bokens grundtanke är att koppla kemikunskaperna till det vardagliga, till något som berör, som blir mera användbart och lättare att ta till sig.Många har kanske en känsla av att kemi är en farlig vetenskap. Man får inte vara i ett laboratorium utan att använda vit rock och skyddsglasögon och man måste göra en riskanalys innan man gör ett experiment. Men man kan faktiskt göra många experiment hemma i köket. Kemikalier har vi gott om därhemma. I köksskåpen finns många syror, baser och salter. Helt säkert finns det också fett, kolhydrater, protein och många intressanta, användbara blandningar av kemikalier. I boken ges många förslag på enkla kemiska experiment.Bokens uppläggning följer inte det traditionella mönstret. Här inleds varje kapitel med ett antal försök och frågor. Först därefter följer en faktadel. Tanken är att läsaren ska uppmuntras till att söka egna förklaringar till försöken. Därefter ges en inblick i den bakomliggande teorin.
Vardagskemi vänder sig i första hand till blivande och yrkesverksamma NO-lärare. Det är vår och författarens förhoppning att den ska inspirera till att göra kemin mer fascinerande och mindre obegriplig. Bokens grundtanke är att koppla kemikunskaperna till det vardagliga, till något som berör, som blir mera användbart och lättare att ta till sig.Många har kanske en känsla av att kemi är en farlig vetenskap. Man får inte vara i ett laboratorium utan att använda vit rock och skyddsglasögon och man måste göra en riskanalys innan man gör ett experiment. Men man kan faktiskt göra många experiment hemma i köket. Kemikalier har vi gott om därhemma. I köksskåpen finns många syror, baser och salter. Helt säkert finns det också fett, kolhydrater, protein och många intressanta, användbara blandningar av kemikalier. I boken ges många förslag på enkla kemiska experiment.Bokens uppläggning följer inte det traditionella mönstret. Här inleds varje kapitel med ett antal försök och frågor. Först därefter följer en faktadel. Tanken är att läsaren ska uppmuntras till att söka egna förklaringar till försöken. Därefter ges en inblick i den bakomliggande teorin.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)