Eleonor Broström Linnéuniversitetet

"Studentapan är ett bra sätt att både hjälpa andra studenter och tjäna pengar på den tid man har lagt på att sammanfatta böcker under studietiden!"

Sara JönssonStockholm Universitet

"Jag råkade komma över Studentapan.se och såg att mina sammanfattningar kunde komma till nytta samtidigt som jag tjänar pengar. Enkelt och snabb utbetalning av pengarna! Riktigt nöjd."

Få betalt för att gå på föreläsningar

Skriv anteckningar när du är på dina föreläsningar. Ladda upp och sälj till studenter som har missat att anteckna.

Du lär dig bättre samtidigt som du tjänar pengar och hjälper andra studenter.

Därför ska du skapa och sälja studiematerial

Plugga bättre

Ett av de bästa inlärningstipsen är att sammanfatta och lära ut din kunskap. Det kan du göra genom att skapa sammanfattningar, anteckningar, instuderingsfrågor, begreppslistor, mattelösningar och liknande.

Kort och gott, du pluggar bättre genom att skapa studiematerial.

Tjäna pengar

Samtidigt som du lär dig bättre får du betalt för ditt hårda pluggande. Ladda upp ditt studiematerial och få betalt varje gång ditt dokument säljs. Du bestämmer själv priset på ditt studiematerial.

Du får alltid hälften av pengarna och resten går till marknadsföring.

Nå ut till 1000-tals studenter

Vi kopplar samman ditt material med tusentals potentiella studenter. Eftersom ditt dokument är digitalt och skyddas från att spridas vidare kan det säljas oändligt många gånger på den enda marknadsplatsen för studiematerial.

Gör som Sara från Stockholm universitet och tjäna över 7 800 kr på studiematerial.

Få betalt för att läsa kursböcker

Skriv sammanfattningar, anteckningar, instuderingsfrågor och begreppslistor när du läser dina kursböcker.

Hjälp andra studenter genom att ladda upp materialet och få betalt för ditt pluggande.

Saknar du studiematerial att ladda upp?

Plugga bättre: Hur du uppnår flow i dina studier & får bättre betyg.

Läs artikeln nu
Hur mycket tjänar jag?

Du får 50 % av försäljningssumman. Säljer du ett dokument för 100 kr så får du alltså 50 kr vid varje sålt dokument. Det finns ingen övre gräns på hur mycker du kan sälja för.

Vad kan jag ladda upp för något?

Du kan ladda upp vilken typ av studiematerial (PDF eller Word-format) som du vill. Det viktigaste är att det är värdefullt för studenter och att du följer upphovsrättslagen.

Hur får jag betalt?

Efter du har laddat upp ditt studiematerial kan du enkelt följa statistik för studiematerialet under ditt konto. Där kan du också begära utbetalning av dina pengar via Swish eller banköverföring.

Kan jag dela med mig gratis?

Absolut, det går bra! Skriv 0 kr i försäljningspris när du laddar upp ditt studiematerial.

Om upphovsrätt och plagiat

Vi gör allt vi kan för att marknadsföra ditt dokument till studenter. Men du kan få en rejäl sälj-boost genom att göra ett par saker själv.

  1. Dela i grupper på Facebook

    Det absolut bästa tipset som vi kan ge är att dela ditt uppladdade studiematerial i grupper på Facebook. Sara Jönsson från Stockholm universitet delade sitt studiematerial i gruppen för hennes studieprogram. Hon tjänade över 1200 kr på en kväll.

  2. Investera tid i att skriva studiematerial i världsklass

    När du skriver för dig själv så kan det lätt bli slarvigt. Investera gärna lite tid på att se till att din text har en bra struktur utan enkla stavfel och liknande. Genom att skriva ett riktigt bra studiematerial så ökar chanserna för spridning och du får bättre betyg som säljare.

  3. Fyll i relevant information om ditt studiematerial

    När du laddar upp ditt studiematerial så kan du fylla i information om vad ditt studiematerial handlar om och vem det passar. Fyll i så mycket du kan så ökar chanserna att studenter kan hitta ditt studiematerial via Google.