Smartaste vägen till ditt studentboendeNyhet

Du matchas med lediga boenden från privatpersoner
och bostadsbolag. Genom ett revolutionerande och rättvist kösystem.

100% kostnadsfritt - Stöd oss med valfri summa ifall du är nöjd.

Vill du hyra ut ett boende? Hyr ut till en student genom ett rättvist kössystem - kostnadsfritt!

Så här fungerar det

  1. Skapa profil

    Presentera dig själv och ange vart och vad för boende du söker.

  2. Säkra din köplats

    Du säkrar din köplats för den valda orten och dina önskemål om boende.

  3. Matchas med uthyrare

    Uthyrare matchas med dig utifrån dina önskemål och din köplats.

“Liksom föregående år är det många av landets högskolekommuner som bedömer att det saknas bostäder som är särskilt avsedda för studenter på högskola eller universitet.”
Boverket
“Akut brist på studentbostäder i hela landet. 27 av 30 studieorter kan inte garantera ett boende vid terminsstart”
SFS
“Bristen på studentbostäder har fördubblats sedan 2012. Regeringen meddelar i dag att man under 2016 skjuter till pengar öronmärkta för fler studentbostäder. Men förslaget får kritik.”
SVT

Kom igång - Matchas med lediga studentboenden.

Vanliga frågor

Det beror på vilken ort och antalet uthyrare som kommer till plattformen. Varje månad kontaktar vi hundratals uthyrare med tusentals lediga boenden. Vi kämpar för att Studentapan ska vara den snabbaste vägen till ditt nästa studentboende.
Absolut inte. Den som har väntat längst i kön visas alltid först i kösystemet.
Nej. Vi kämpar för att Studentapan ska vara den snabbaste vägen till ditt nästa studentboende. Men vi kan inte garantera att du får boende. Vi rekommenderar att du söker på annat håll också för att snabbare hitta ett boende.
Ifall du vid flera tillfällen inte tackar ja till ett boende så sätts du som icke-sökande. Då får du inte någon fler inbjudan till att göra intresseanmälan.
Du förbinder dig till att du är genuint intresserad av boendet. Ifall du inte är intresserad är det bättre att tacka nej.
Vi vill genom denna plattform förbättra en dysfunktionell marknad för studentboende. Det bästa sättet för oss att lyckas förbättra marknaden är genom att erbjuda plattformen helt kostnadsfritt. Vi har istället valt att vara beroende av ditt stöd ifall du är nöjd. Du kommer ha möjlighet att betala en valfri summa när du får erbjudande om boende.