7 anledningar till att sova spritt språngande naken

Här är 7 fantastiska anledningar till varför du ska välja att sova naken ikväll. Att sova naken känns inte bara fantastiskt, det är även bra för din hälsa enligt vetenskapen...
3 minuters läsning
Philip från Studentapan
Startat och driver Studentapan. Lever för frihet, kunskap, personlig utveckling och att hjälpa studenter utvecklas till sitt bästa jag.

En del studier har visat att endast 10-15 % väljer att sova naken. Att sova naken känns inte bara fantastiskt, det är även bra för din hälsa enligt vetenskapen. Det är för jäkligt att majoriteten går miste om det enkla knepet för att främja hälsan.

Anledningarna till varför vi väljer att inte sova naken kan vara många. Kanske är det en vanesak att ha på oss underkläder eller pyjamas. Eller kanske är vi rädda för att vi skulle behöva evakuera spritt språngande naken vid brand. Det är dags att omvärdera och skippa underkläderna. Här är 7 fantastiska anledningar till varför du ska välja att sova naken ikväll.     

 

1. Mindre stress genom sänkt kortisolnivå

En av de största anledningarna till att sova naken är att det sänker din kroppstemperatur. En lägre kroppstemperatur sänker din kortisolnivå, även känt som ”stresshormonen”. Kortisolnivån är som lägst när du sover djupt (Mellan 24.00 - 04.00 eller så).

Efter din djupsömn så stiger sakta kortisolnivån för att väcka dig på morgonen. Lägre kroppstemperatur hjälper till att reglera kortisolet mer effektivt. Sänk din kortisolnivå och därmed stress genom att sova naken. Sänk gärna också temperaturen i ditt sovrum för ännu större effekt.  

2. Mer kärlek och bättre sexliv

Har du någonsin myst med din partner i sängen medan ni båda var nakna? Hur känns det? Jämför det med att mysa med kläder på. Det är en stor skillnad på att mysa med eller utan kläder.

Desto mer hudkontakt ni har desto mer stimuleras oxytocin-hormonet i kroppen. Som många redan vet så kallas oxytocin ofta för lycko- eller kärlekshormonet. Om du sover naken med din partner kommer du ha mer sex. Det är bara så. Enligt Dr. Landa:

Sleeping naked encourages sex and sexier relationships are happier relationships.

Det är tydligt att steget till sex blir mycket mindre om ni båda redan är nakna. Det finns inga barriärer mellan er. Mer sex kommer förbättra er relation och skapa en djupare kontakt mellan er. Ifall du inte har en partner oroa dig inte! Att sova naken är fortfarande bra för ditt kärleksliv.

Du ökar chansen att du tar ”saken i egna händer” genom att sova naken. Det ökar i sin tur din lyckokänsla och gör dig tryggare i din sexualitet.  

 

3. Bättre sömnkvalitet

Som vi tidigare var inne på så är det bra att ha en lägre kroppstemperatur när du sover. Enligt The American Academy of Sleep Medicine sänks din kroppstemperatur naturligt i samband med din sömncykel.

Att ha på sig pyjamas eller underkläder kan påverka din kroppstemperatur och därmed också den naturliga sömncykeln. För störst påverkan på sömnkvaliteten ska du alltså sova naken men också i ett kallare sovrum.  

 

4. Hjälper dig att se yngre ut

Enligt naturläkaren Natasha Turner som har skrivit boken “The Hormone Diet” så påverkar pyjamas och underkläder melatonin-nivån och tillväxthormonerna i din kropp. När din kroppstemperatur sänks så frigörs tillväxthormoner som har en regenerativ effekt i din kropp.

Tillväxthormorna ser till att din hy och hår ser fantastiskt ut med tiden som du åldras. Låt din kropp naturligt hålla dig ung.  

 

5. Bättre för hälsan i de nedre regionerna

När tjejer sover nakna innebär det att härligheten därnere får luftas och svalkas. Det hjälper till att hålla borta de jobbiga svampinfektionerna. Svamp växer bättre i fuktigt och varmt klimat.  

När det är kallare och torrare så hämmas tillväxten av svamp. Skippa underkläderna och förbättra klimatet för din härlighet och få ett sundare kön.

 

För killar så hjälper lägre temperaturer till att förbättra kvaliteten av din sperma och ser till att ditt reproduktiva system fungerar normalt.  

 

6. Enklare och billigare

Du behöver inte investera i någon pyjamas eller andra typer av sovkläder. Ta bara av dig kläderna och hoppa i säng. Även om du endast brukar sova i trosor eller kallingar så är det enklare att bara sova spritt språngande naken. Chanserna är också att du behöver byta underkläder mindre ofta.  

  

7. Frihet och bättre självförtroende

Att sova naken är frihet. Du blir även mer bekväm med din egen nakenhet, vilket kan ge dig ett ökat självförtroende i ditt sexliv. Genom att sova naken kan vi känna de fulla sensationerna när vår kropp berör tyget av sängkläderna.

Vi föddes nakna och nakenhet ska vara något naturligt. Det är dags att du hittar tillbaka till din nakenhet och känner friheten som det ger genom att sova naken.     

2020-09-25
Philip från Studentapan
Startat och driver Studentapan. Lever för frihet, kunskap, personlig utveckling och att hjälpa studenter utvecklas till sitt bästa jag.