Offentlig kontroll enligt Livsmedelslagen; Tomas Isenstam; 2006

Offentlig kontroll enligt Livsmedelslagen Upplaga 1

av Tomas Isenstam
En ny uppdaterad upplaga kommer vecka 32-33.Yrkesmässig hantering av livsmedel är sedan flera år föremål för en omfattande offentligrättslig reglering. Till följd av ett intensifierat lagstiftningsarbete inom den Europeiska unionen har lagstiftningen på senare tid blivit alltmer omfattande och komplex. Detta innebär att kraven på livsmedelsföretagare skärpts och att ambitionsnivån höjts när det gäller den offentliga livsmedelskontrollen. I denna bok ges en överblick av livsmedelslagstiftningens uppbyggnad och innehåll. En beskrivning ges av såväl de centrala EG-förordningarna på området som av huvuddragen i den nationellt beslutade livsmedelslagstiftningen. Fokus ligger bl.a. på kontrollmyndigheternas verksamhet. Bland annat beskrivs detaljerat hur myndigheterna bör arbeta med olika typer av sanktionsbeslut, exempelvis vitesförelägganden, för att vinna framgång. Boken vänder sig till universitets- och högskoleutbildningar som på olika sätt omfattas regelverket kring hantering av livsmedel och kontroll av sådan verksamhet. Dessutom kan boken med fördel användas av verksamma inom den offentliga livsmedelskontrollen och av dem som vill få en överblick över livsmedelslagstiftningens innehåll och struktur.
En ny uppdaterad upplaga kommer vecka 32-33.Yrkesmässig hantering av livsmedel är sedan flera år föremål för en omfattande offentligrättslig reglering. Till följd av ett intensifierat lagstiftningsarbete inom den Europeiska unionen har lagstiftningen på senare tid blivit alltmer omfattande och komplex. Detta innebär att kraven på livsmedelsföretagare skärpts och att ambitionsnivån höjts när det gäller den offentliga livsmedelskontrollen. I denna bok ges en överblick av livsmedelslagstiftningens uppbyggnad och innehåll. En beskrivning ges av såväl de centrala EG-förordningarna på området som av huvuddragen i den nationellt beslutade livsmedelslagstiftningen. Fokus ligger bl.a. på kontrollmyndigheternas verksamhet. Bland annat beskrivs detaljerat hur myndigheterna bör arbeta med olika typer av sanktionsbeslut, exempelvis vitesförelägganden, för att vinna framgång. Boken vänder sig till universitets- och högskoleutbildningar som på olika sätt omfattas regelverket kring hantering av livsmedel och kontroll av sådan verksamhet. Dessutom kan boken med fördel användas av verksamma inom den offentliga livsmedelskontrollen och av dem som vill få en överblick över livsmedelslagstiftningens innehåll och struktur.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2006
ISBN: 9789144076294
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: E-bok
Språk: Svenska
Sidor: 120 st
En ny uppdaterad upplaga kommer vecka 32-33.Yrkesmässig hantering av livsmedel är sedan flera år föremål för en omfattande offentligrättslig reglering. Till följd av ett intensifierat lagstiftningsarbete inom den Europeiska unionen har lagstiftningen på senare tid blivit alltmer omfattande och komplex. Detta innebär att kraven på livsmedelsföretagare skärpts och att ambitionsnivån höjts när det gäller den offentliga livsmedelskontrollen. I denna bok ges en överblick av livsmedelslagstiftningens uppbyggnad och innehåll. En beskrivning ges av såväl de centrala EG-förordningarna på området som av huvuddragen i den nationellt beslutade livsmedelslagstiftningen. Fokus ligger bl.a. på kontrollmyndigheternas verksamhet. Bland annat beskrivs detaljerat hur myndigheterna bör arbeta med olika typer av sanktionsbeslut, exempelvis vitesförelägganden, för att vinna framgång. Boken vänder sig till universitets- och högskoleutbildningar som på olika sätt omfattas regelverket kring hantering av livsmedel och kontroll av sådan verksamhet. Dessutom kan boken med fördel användas av verksamma inom den offentliga livsmedelskontrollen och av dem som vill få en överblick över livsmedelslagstiftningens innehåll och struktur.
En ny uppdaterad upplaga kommer vecka 32-33.Yrkesmässig hantering av livsmedel är sedan flera år föremål för en omfattande offentligrättslig reglering. Till följd av ett intensifierat lagstiftningsarbete inom den Europeiska unionen har lagstiftningen på senare tid blivit alltmer omfattande och komplex. Detta innebär att kraven på livsmedelsföretagare skärpts och att ambitionsnivån höjts när det gäller den offentliga livsmedelskontrollen. I denna bok ges en överblick av livsmedelslagstiftningens uppbyggnad och innehåll. En beskrivning ges av såväl de centrala EG-förordningarna på området som av huvuddragen i den nationellt beslutade livsmedelslagstiftningen. Fokus ligger bl.a. på kontrollmyndigheternas verksamhet. Bland annat beskrivs detaljerat hur myndigheterna bör arbeta med olika typer av sanktionsbeslut, exempelvis vitesförelägganden, för att vinna framgång. Boken vänder sig till universitets- och högskoleutbildningar som på olika sätt omfattas regelverket kring hantering av livsmedel och kontroll av sådan verksamhet. Dessutom kan boken med fördel användas av verksamma inom den offentliga livsmedelskontrollen och av dem som vill få en överblick över livsmedelslagstiftningens innehåll och struktur.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)