Sälj dina gamla

kursböcker på nolltid

När du är klar med dina böcker säljer du enkelt vidare och tjänar pengar på nolltid med Studentapan. Få uppskattat bokvärde på några sekunder med vårt smarta verktyg för prissättning.

Så här säljer du med Studentapan

1. Skapa annons
Skapa ditt konto och ladda upp annonser blixtsnabbt med Studentapans scanningsverktyg.
2. Priset sätts
Studentapans smarta prissättningssystem förslår ett optimalt pris så du får boken såld till ett så bra pris som möjligt.
3. Köpare matchas
Studentapan hittar snabbt en matchning med en köpare och vips så är din bok såld på nolltid. Du får både SMS och mejl från oss när du sålt din bok.
4. Boken skickas
Du väljer fraktsätt och bokar enkelt med vårt smarta fraktverktyg. Du behöver ingen skrivare och alla uppgifter är ifyllda åt dig. Vi hjälper dig sedan att skicka boken med ditt valda fraktsätt.
5. Du får betalt, yay!
Efter att boken har levererats så får du automatiskt betalt via Swish eller banköverföring.

Säljarskydd med Studentapan
Studentapans säljarskydd ingår alltid och garanterar att du får betalt för en såld bok. Skulle det mot förmodan uppstå problem så hjälper vi dig få betalt. Läs mer
Klimatsmart kurslitteratur
Genom att återanvända dina kursböcker minskar du utsläppen av koldioxid (CO2) med hela 59%. En stor vinst för din plånbok och miljön.
500 000+ sålda böcker
Sedan starten har över en halv miljon böcker sålts via Studentapan. Det innebär att du kan känna dig trygg med ett välfungerande och beprövat system
Vanliga frågor

Det är helt kostnadsfritt att annonsera på Studentapan - men cirka 19% läggs på ditt valda bokpris som köparen betalar för att täcka skatter, avgifter och provision.

Att köpa och sälja begagnade böcker på nätet har länge involverat riskfyllda betalningar. Men inte längre. Med Studentapan är både köpare och säljare skyddade.

Köparen betalar vid beställning och sedan håller Studentapan dina pengar i tryggt förvar tills köparen har haft en chans att ta emot och godkänna boken. Då får du automatiskt betalt via banköverföring eller Swish.

Studentapan garanterar alltid att du får betalt för din skickade bok så länge som du följer våra instruktioner. Vi hjälper dig att skicka på ett enkelt och säkert sätt.

När du har sålt din bok får du både SMS och mejl från oss på Studentapan om att boka frakt inom 48 timmar. Du kommer alltså ha 48 timmar på dig att bokafrakt men du har 3 vardagar på dig att skicka boken. Du kan skicka din sålda bok på Studentapans fraktavtal med Postnord eller med Postnords Blåa förpackning.

Du kan sälja alla typer av böcker som används i utbildningssyfte och som har ett ISBN-nummer.

Absolut, så länge boken är fullt läsbar kan du sälja den på Studentapan. Det viktigaste är att det angivna skicket i din annons stämmer överens med bokens verkliga skick.

Du kan sälja hur gamla kursböcker som helst på Studentapan, så länge som boken har ett giltigt ISBN-nummer.


Studentapans omdöme

Du är i gott sällskap - upplev enkelheten av en betrodd marknadsplats med fler än 150.000 användare från Sveriges alla universitet och högskolor.
4.9
59 168 omdömen