Policy & villkor

Om Studentapan


Vår historia tar sin början i en studentlägenhet vid Linnéuniversitetet i Växjö, där Philip Axelsson, grundaren av Studentapan, kastade en blick på sin första termins omfattande litteraturlista. När han stod inför att investera tusentals kronor i nya böcker, beslutade Philip att han kunde spara en del pengar genom att köpa litteraturen begagnad istället.

Dock blev hans första erfarenhet av att köpa begagnat långt ifrån den han hade hoppats på. Inte en enda av böckerna från litteraturlistan kunde han hitta som begagnade. Ett frustrerande ögonblick, men också början på något större.

Där och då föddes idéen till vad som skulle bli Studentapan: En marknadsplats skapad med ambitionen att förenkla och säkra köp och försäljning av begagnad kurslitteratur mellan studenter.

Sedan dess har Studentapan vuxit ordentligt och utvecklats till att vara en av Sveriges mest uppskattade marknadsplatser enligt Postnords E-barometer. Vår tillväxt mäter inte bara i antal användare, utan också i de hundratusentals böcker vi har hjälpt att byta ägare.

Varje bok som övergår till en ny ägare är inte bara en besparing för studenterna, utan också ett steg mot en mer hållbar framtid. Genom att minska behovet av nya böcker bidrar vi till att minska koldioxidutsläppen från bokproduktionen.

Ta gärna en titt på våra recensionerna på Trustpilot. Där kan ni läsa berättelserna från våra användare om hur Studentapan upplevs. Här är länken till deras feedback: https://se.trustpilot.com/review/studentapan.se

Om du har några tips på förbättringar så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst om detta.


Org.nr: 556896-3556
Studentapan AB
Bergkvara Brunneby 1
355 93 Växjö