Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu; Bo Svensén; 2015
Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu; Bo Svensén; 2015

Snille och smak : Svenska Akademien förr och nuUpplaga 1

av Bo Svensén

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2015
  • ISBN: 9789113070988
  • Sidor: 249 st
  • Förlag: Norstedts
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Snille och smak ger en bild av Svenska Akademien i dess roll som fristående kulturinstitution, från Gustaf III:s tid till våra dagar. Efter en allmän historisk översikt fokuserar boken på Akademiens tre centrala arbetsfält svenska språket, svenska litteraturen och Nobelpriset i litteratur för att till sist ge läsaren en inblick i Akademiens nutida organisation och verksamhet. Fylliga register av olika slag avslutar boken. Snille och smak och dess systervolym De Aderton, där ledamöterna står i centrum, ger tillsammans en allsidig presentation av Svenska Akademien både institutionen som sådan och de individer som utgör den, både från historisk synpunkt och i modernt perspektiv.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu (2015)

I september 2015 släpptes boken Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu skriven av Bo Svensén. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 249 sidor djupgående information om litteraturvetenskap. Förlaget bakom boken är Norstedts som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu på Studentapan och spara uppåt 46% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Tillhör kategorierna

Referera till Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu (Upplaga 1)

Harvard

Svensén, B. (2015). Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu. 1:a uppl. Norstedts.

Oxford

Svensén, Bo, Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu, 1 uppl. (Norstedts, 2015).

APA

Svensén, B. (2015). Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu (1:a uppl.). Norstedts.

Vancouver

Svensén B. Snille och smak : Svenska Akademien förr och nu. 1:a uppl. Norstedts; 2015.