Bra mat vid typ 2 diabetes; Carina Trägårdh Tornhill, Hannah Helgegren; 2016
Bra mat vid typ 2 diabetes; Carina Trägårdh Tornhill, Hannah Helgegren; 2016

Bra mat vid typ 2 diabetesUpplaga 2

av Carina Trägårdh Tornhill, Hannah Helgegren

  • Upplaga: 2a upplagan
  • Utgiven: 2016
  • ISBN: 9789188099471
  • Sidor: 44 st
  • Förlag: Gothia Kompetens
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

I den här broschyren kan de som har typ 2-diabetes bli inspirerad till nya vanor med goda råd och tips om bra mat för en bra hälsa! Här finns lättillgänglig information om mat som är bra att äta när man har diabetes och hur olika näringsämnen påverkar blodsockret. Det finns även förslag på lättlagade recept och konkreta förändringar som kan hjälpa den som vill gå ner i vikt. I broschyrens mittuppslag finns två vardagsmenyer och en helgmeny. Där kan man i bilder se exempel på måltider att bli inspirerad av! Sagt om boken Boken är skriven av två dietister vid Skånes Universitetssjukhus och ger råd om lämplig mat till personer med diabetes typ 2. I en kort inledning beskrivs vad sjukdomen innebär och därefter följer exempel på lämplig mat för att sänka ett högt blodsocker och också hålla en jämn blodsockerhalt. Det som rekommenderas är långsamma kolhydrater som fullkornsbröd, bulgur och rotfrukter. Frukt anges som hälsosamt liksom fet fisk rik på Omega 3 dvs. lax, makrill och sill. Bakverk, läskedrycker och godis är naturligtvis inte lämpligt. Här finns ett flertal menyförslag, där man föreslår små portioner och att äta mellanmål exempelvis nötter för att minska hunger och sötsug. Innehållet är rikt illustrerat med färgfotografier. De råd som ges är inte kontroversiella, men välkända och skiljer sig inte nämnvärt från andra böcker i ämnet. Boken kan närmast vara lämplig som informationsskrift för patienter på en diabetesmottagning, men även till andra med diabetes. Denna upplaga är utökad med några nya recept och menyer. Lars Svensson, BTJ-häftet nr 7, 2016. Om författarna Författare är legitimerade dietisterna Hannah Helgegren och Carina Trägårdh Tornhill, Skånes universitetssjukhus SUS.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Bra mat vid typ 2 diabetes (2016)

I februari 2016 släpptes boken Bra mat vid typ 2 diabetes skriven av Carina Trägårdh Tornhill, Hannah Helgegren. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 44 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Gothia Kompetens.

Köp boken Bra mat vid typ 2 diabetes på Studentapan och spara pengar.

Referera till Bra mat vid typ 2 diabetes (Upplaga 2)

Harvard

Tornhill, C. T. & Helgegren, H. (2016). Bra mat vid typ 2 diabetes. 2:a uppl. Gothia Kompetens.

Oxford

Tornhill, Carina Trägårdh & Helgegren, Hannah, Bra mat vid typ 2 diabetes, 2 uppl. (Gothia Kompetens, 2016).

APA

Tornhill, C. T., & Helgegren, H. (2016). Bra mat vid typ 2 diabetes (2:a uppl.). Gothia Kompetens.

Vancouver

Tornhill CT, Helgegren H. Bra mat vid typ 2 diabetes. 2:a uppl. Gothia Kompetens; 2016.