Måltiden är livsviktig. Den ska också vara lustfylld. Men den hälsomedvetna vill också veta vad hon får i sig. Och det anges i den här bokens alla läckra och lättlagade recept! Här finns ca 100 läckra recept på t ex fisk-, kött- och grönsaksrätter, på härligt lättbakat matbröd och delikata efterrätter. Varje rätt presenteras med en inspirerande färgbild och ett lättillgängligt stapeldiagram som visar hur mycket kalorier, fett, C-vitamin, fibrer, kalcium och järn varje rätt innehåller. Man får en snabb bild av näringsinnehållet och den som t ex vill gå ner i vikt väljer lätt recept med låga fett- och kaloristaplar och ser också vad i receptet som är särskilt "farligt". Särskilt intressant för medvetna vardagskockar, de som behöver särskild kostvägledning t ex på grund av övervikt, blodbrist eller magbesvär, utbildningar för kockar och vårdpersonal. Utmärkt som "första kokbok". Lillemor Hvitfeldt är journalist och skriver mat- och hälsoartiklar i tidningen Land sedan många år tillbaka. Hon har tidigare skrivit boken Lillemors bästa mat som kom ut 1990.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker