Kokbok för hjärnan; Charlotte Erlanson-Albertsson; 2009

Kokbok för hjärnan Upplaga 1

av Charlotte Erlanson-Albertsson
Vi blir allt äldre och det är därför viktigt att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Här är de mest avgörande faktorerna kosten, den fysiska aktiviteten och stimulans. Rätt kost håller hjärnan frisk och aktiv, medan en felaktig påskyndar åldrandet. I Kokbok för hjärnan ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Boken inleds med ett kortare avsnitt om näringslära. Rätterna är enkla och lättlagade och passar alla. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är nyttiga, både allmänt och mer specifikt för hjärnan. Att maten ser aptitretande ut på tallriken är också viktigt. Hjärnan behöver färgrik mat och de inspirerande signalerna ska komma både från maten och dryckerna. Även kolhydrater, proteiner och fetter måste vara med, men lagom mycket och av rätt kvalitet. Tillsatser behövs inte.
Vi blir allt äldre och det är därför viktigt att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Här är de mest avgörande faktorerna kosten, den fysiska aktiviteten och stimulans. Rätt kost håller hjärnan frisk och aktiv, medan en felaktig påskyndar åldrandet. I Kokbok för hjärnan ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Boken inleds med ett kortare avsnitt om näringslära. Rätterna är enkla och lättlagade och passar alla. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är nyttiga, både allmänt och mer specifikt för hjärnan. Att maten ser aptitretande ut på tallriken är också viktigt. Hjärnan behöver färgrik mat och de inspirerande signalerna ska komma både från maten och dryckerna. Även kolhydrater, proteiner och fetter måste vara med, men lagom mycket och av rätt kvalitet. Tillsatser behövs inte.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2009
ISBN: 9789153430223
Förlag: Ica Bokförlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 128 st
Vi blir allt äldre och det är därför viktigt att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Här är de mest avgörande faktorerna kosten, den fysiska aktiviteten och stimulans. Rätt kost håller hjärnan frisk och aktiv, medan en felaktig påskyndar åldrandet. I Kokbok för hjärnan ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Boken inleds med ett kortare avsnitt om näringslära. Rätterna är enkla och lättlagade och passar alla. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är nyttiga, både allmänt och mer specifikt för hjärnan. Att maten ser aptitretande ut på tallriken är också viktigt. Hjärnan behöver färgrik mat och de inspirerande signalerna ska komma både från maten och dryckerna. Även kolhydrater, proteiner och fetter måste vara med, men lagom mycket och av rätt kvalitet. Tillsatser behövs inte.
Vi blir allt äldre och det är därför viktigt att hålla hjärnan ung så länge som möjligt. Här är de mest avgörande faktorerna kosten, den fysiska aktiviteten och stimulans. Rätt kost håller hjärnan frisk och aktiv, medan en felaktig påskyndar åldrandet. I Kokbok för hjärnan ges förslag på frukost, lunch, middag, efterrätter, bröd och kakor som stimulerar hjärnan. Boken inleds med ett kortare avsnitt om näringslära. Rätterna är enkla och lättlagade och passar alla. Efter varje recept finns en förklaring till varför de är nyttiga, både allmänt och mer specifikt för hjärnan. Att maten ser aptitretande ut på tallriken är också viktigt. Hjärnan behöver färgrik mat och de inspirerande signalerna ska komma både från maten och dryckerna. Även kolhydrater, proteiner och fetter måste vara med, men lagom mycket och av rätt kvalitet. Tillsatser behövs inte.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)