Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst; Donald Altman; 2001
Begagnad
Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst; Donald Altman; 2001
Begagnad

Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konstUpplaga 1

av Donald Altman

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2001
  • ISBN: 9789127080331
  • Sidor: 256 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Har du provat att äta med uppmärksamhet i stället för att kasta i dig köttet eller fisken, sluka potatisen och börja drömma om efterrätten innan du ätit upp grönsakerna? I Måltidens själ visar Donald Altman att den till synes enkla handlingen att äta är en konst. Att omsorgsfullt välja ut, tillaga och äta maten skänker tillfredsställelse och fyller behovet av såväl fysisk som andlig näring. Möjligheten att nå ökad självkännedom finns närvarande i varje måltid, i varje tugga. Donald Altman skriver om glädjen i att ge och ta emot mat, konsten att fasta med måttlighet och om skälen till att de religiösa traditionerna rekommenderar viss mat och förbjuder annan. I världens alla religioner har maten en rik andlig innebörd, buddhisterna betonar exempelvis vikten av att äta med måtta. I kristen tradition ses måltiden som ett tillfälle att stärka gemenskapen. Kunskapen om religiösa och kulturella sedvänjor kan användas för att skapa våra egna ritualer kring måltiderna. Vi kan t ex inspireras av en japansk teceremoni för att uppleva harmoni vid middagsbordet. Mat kan användas på en rad negativa sätt: för att fylla ett tomrum, lindra frustration och ensamhet eller bekämpa leda. Tröstätandet är ett välkänt fenomen. Altman avslutar varje kapitel med ett antal övningar avsedda att vägleda alla, oavsett religiös övertygelse, till matens yttersta syfte: kroppens och själens välbefinnande. Ett medvetet förhållningssätt till mat hjälper oss att tygla negativa begär, befria oss från ohälsosamma matvanor och ge oss en god hälsa. Översättning Eva Trägådh Donald Altman är författare, tvåfaldig Emmy Award-vinnare och gästföreläsare vid en rad amerikanska universitet. Han var tidigare buddhistmunk och fortsätter att studera och skriva inom detta område. Han är bosatt i Los Angeles.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst (2001)

I april 2001 släpptes boken Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst skriven av Donald Altman. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 256 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst på Studentapan och spara pengar.

Referera till Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst (Upplaga 1)

Harvard

Altman, D. (2001). Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Altman, Donald, Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2001).

APA

Altman, D. (2001). Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Altman D. Måltidens själ : Om andlig spis och ätandets konst. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2001.