Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik; Inger Skolin; 2014
5+ säljare

Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik Upplaga 2

av Inger Skolin
Kunskap om näringens betydelse för ett friskt liv är viktig för alla. För dem som vårdar sjuka människor krävs ännu mer kunskaper. De ska ha kännedom om kostrelaterade sjukdomar. De måste veta vilket näringsintag som rekommenderas vid behandling och rehabilitering, hur patienter kan reagera på olika närings- och födoämnen samt dessutom ansvara praktiskt för att patienter får i sig ordinerad näring.

Näringslära för sjuksköterskor – teori och praktik svarar mot en efter­frågan på en lärobok i ämnet som är anpassad till sjuksköterske­utbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, ”Grundläggande näringslära”, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, ”Klinisk nutrition”, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden med avseende på nutrition.

Sedan utgivningen av den tidigare upplagan av denna bok har de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR) uppdaterats och Socialstyrelsen har publicerat vägledningen ”Näring för god vård och omsorg”. Denna andra upplaga refererar således till dessa. Ytterligare tillägg ger ökat utrymme åt fysiologi, nämligen styrningen av matspjälkningssystemet, faktorer som orsakar illamående och kräkning samt hälsoeffekter av fysisk aktivitet.
Kunskap om näringens betydelse för ett friskt liv är viktig för alla. För dem som vårdar sjuka människor krävs ännu mer kunskaper. De ska ha kännedom om kostrelaterade sjukdomar. De måste veta vilket näringsintag som rekommenderas vid behandling och rehabilitering, hur patienter kan reagera på olika närings- och födoämnen samt dessutom ansvara praktiskt för att patienter får i sig ordinerad näring.

Näringslära för sjuksköterskor – teori och praktik svarar mot en efter­frågan på en lärobok i ämnet som är anpassad till sjuksköterske­utbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, ”Grundläggande näringslära”, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, ”Klinisk nutrition”, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden med avseende på nutrition.

Sedan utgivningen av den tidigare upplagan av denna bok har de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR) uppdaterats och Socialstyrelsen har publicerat vägledningen ”Näring för god vård och omsorg”. Denna andra upplaga refererar således till dessa. Ytterligare tillägg ger ökat utrymme åt fysiologi, nämligen styrningen av matspjälkningssystemet, faktorer som orsakar illamående och kräkning samt hälsoeffekter av fysisk aktivitet.
Upplaga: 2a upplagan
Utgiven: 2014
ISBN: 9789144096360
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 222 st
3 upplagor
Upplaga 3 (2018)
från 239 kr
Upplaga 1 (2010)
från 105 kr
Upplaga 2 (2014)
från 89 kr
Kunskap om näringens betydelse för ett friskt liv är viktig för alla. För dem som vårdar sjuka människor krävs ännu mer kunskaper. De ska ha kännedom om kostrelaterade sjukdomar. De måste veta vilket näringsintag som rekommenderas vid behandling och rehabilitering, hur patienter kan reagera på olika närings- och födoämnen samt dessutom ansvara praktiskt för att patienter får i sig ordinerad näring.

Näringslära för sjuksköterskor – teori och praktik svarar mot en efter­frågan på en lärobok i ämnet som är anpassad till sjuksköterske­utbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, ”Grundläggande näringslära”, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, ”Klinisk nutrition”, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden med avseende på nutrition.

Sedan utgivningen av den tidigare upplagan av denna bok har de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR) uppdaterats och Socialstyrelsen har publicerat vägledningen ”Näring för god vård och omsorg”. Denna andra upplaga refererar således till dessa. Ytterligare tillägg ger ökat utrymme åt fysiologi, nämligen styrningen av matspjälkningssystemet, faktorer som orsakar illamående och kräkning samt hälsoeffekter av fysisk aktivitet.
Kunskap om näringens betydelse för ett friskt liv är viktig för alla. För dem som vårdar sjuka människor krävs ännu mer kunskaper. De ska ha kännedom om kostrelaterade sjukdomar. De måste veta vilket näringsintag som rekommenderas vid behandling och rehabilitering, hur patienter kan reagera på olika närings- och födoämnen samt dessutom ansvara praktiskt för att patienter får i sig ordinerad näring.

Näringslära för sjuksköterskor – teori och praktik svarar mot en efter­frågan på en lärobok i ämnet som är anpassad till sjuksköterske­utbildningen. Boken består av två huvuddelar. Den första delen, ”Grundläggande näringslära”, är teoretisk och redogör för olika näringsämnen och människans varierande behov av dessa i olika åldrar. Del två, ”Klinisk nutrition”, fokuserar på den sjuka människan och den praktiska omvårdnaden med avseende på nutrition.

Sedan utgivningen av den tidigare upplagan av denna bok har de Nordiska näringsrekommendationerna (NNR) uppdaterats och Socialstyrelsen har publicerat vägledningen ”Näring för god vård och omsorg”. Denna andra upplaga refererar således till dessa. Ytterligare tillägg ger ökat utrymme åt fysiologi, nämligen styrningen av matspjälkningssystemet, faktorer som orsakar illamående och kräkning samt hälsoeffekter av fysisk aktivitet.
Begagnad bok
89 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
89 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar