Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt; Nahid Hassan, Stephan Mendel-Enk; 2026
Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt; Nahid Hassan, Stephan Mendel-Enk; 2026

Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigtUpplaga 1

av Nahid Hassan, Stephan Mendel-Enk

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2026
  • ISBN: 9789113141954
  • Sidor: 160 st
  • Förlag: Norstedts
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

En kokbok sprungen ur bengalisk matkultur av mannen som tagit den till Sverige, Nahid Hassan. Hans mat kännetecknas av att den är autentisk, kryddig, mustig och värmande. Med fräscha råvaror som lamm, kyckling, fisk och massor av grönt har det bengaliska köket gjort sitt segertåg över världen och är det som serveras på de flesta indiska restauranger – ofta lagad av kockar från Bangladesh. I Bangladesh växer kryddor vilt, risfälten är bördiga och Bengaliska viken full av fisk. Matkulturen bär också på mycket historia. I landet korsas handelsvägar mellan väst och öst. Köpmän och erövrare har passerat under årtusenden och burit med sig matinfluenser. Kunskapen har inte stannat hos de högsta klasserna utan spritt sig i hela samhället, vilket skapat en befolkning med höga krav på smaker, samtidigt som den utbredda fattigdomen tvingat folk att göra underverk av ris, potatis, fisk och lök. I den här boken får du veta allt du behöver för att laga indisk och bengalisk mat på det rätta sättet – det vill säga som en äkta bangladeshier! Här samsas smårätter med rejälare rätter av lamm, kyckling, fisk, skaldjur och förstås mängder av gröna rätter. Och misti, det vill säga sötsaker och drinkar, liksom en klassisk bengalisk nyårsmeny.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt (2026)

I januari 2026 släpptes boken Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt skriven av Nahid Hassan, Stephan Mendel-Enk. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 160 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Norstedts som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt på Studentapan och spara pengar.

Referera till Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt (Upplaga 1)

Harvard

Hassan, N. & Mendel-Enk, S. (2026). Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt. 1:a uppl. Norstedts.

Oxford

Hassan, Nahid & Mendel-Enk, Stephan, Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt, 1 uppl. (Norstedts, 2026).

APA

Hassan, N., & Mendel-Enk, S. (2026). Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt (1:a uppl.). Norstedts.

Vancouver

Hassan N, Mendel-Enk S. Shanti : Indisk och bengalisk mat på riktigt. 1:a uppl. Norstedts; 2026.