Zazzis pasta; Alexandra Zazzi; 2003
Zazzis pasta; Alexandra Zazzi; 2003

Zazzis pastaUpplaga 1

av Alexandra Zazzi

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2003
  • ISBN: 9789127355064
  • Sidor: 128 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

En personlig kokbok med recept på läckra pastarätter, som pastaknyten med spenatfyllning och valnötssås, ugnsgratinerad pasta med soltorkade tomater och kyckling och mycket annat. Passionen för det italienska köket smittar av sig och Italien känns ständigt närvarande. Pastan står i fokus i Alexandra Zazzis första kokbok. Dessutom får vi en informativ presentation av den underbara olivoljan – oumbärlig i ett äkta italienskt kök – och en lektion i hur man gör egen färsk pasta, t ex tortelloni rossi alla salvia med en smakrik hemlagad tomatsås till. Här finns både snabba och prisvärda förslag på pastarätter och lite dyrare lyxigare när man känner för att spränga plånboken. Tips på barnens pastafavoriter och flera olika pastarecept med fisk, kött och grönsaker presenteras också. Utöver ett 50-tal härliga pastarätter bjuder Alexandra på sig själv med små anekdoter och historier både från Sverige och från barndomsåren i norra Italien. Alexandra Zazzi blev ett välbekant ansikte för den stora allmänheten då hon vann SVTs dokusåpa Robinson 1998. Tillsammans med sin man driver hon italienska gourmetbutiken PASTA e PANINI i centrala Göteborg, där hon själv är kökschef. Butiken fungerar även som cateringverksamhet och café. Hon skriver regelbundet i tidningen Matmagasinet och har tidigare bland annat kunnat ses som kock i TV 4. Som 11-åring kom Alexandra till Sverige tillsammans med sin italienske pappa och svenska mamma. Lennart Sjöberg är matfotograf. Bl :a svarar han för fotot i fiskkokboken Ät mej. Lars Åkerström är fotograf och har tagit bokens miljöbilder från Italien.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Zazzis pasta (2003)

I september 2003 släpptes boken Zazzis pasta skriven av Alexandra Zazzi. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 128 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Zazzis pasta på Studentapan och spara pengar.

Referera till Zazzis pasta (Upplaga 1)

Harvard

Zazzi, A. (2003). Zazzis pasta. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Zazzi, Alexandra, Zazzis pasta, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2003).

APA

Zazzi, A. (2003). Zazzis pasta (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Zazzi A. Zazzis pasta. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2003.