Best of British : Taylors & Jones; Gareth Jones, Kristian Moren, Daniel Taube; 2015

Best of British : Taylors & Jones Upplaga 1

av Gareth Jones, Kristian Moren, Daniel Taube
"Best of British är kokboken som sticker ut i mängden."
LitteraturMagazinet

"Rekommenderas varmt."
Dagens Nyheter

Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är sällan särskilt uppskattande när den kommer på tal i Sverige. Men nu ska den så ofta baktalade brittiska maten få upprättelse.

Korvmästarna på Taylors & Jones lägger undan korvsprutan för att förklara för Sverige och svenskarna varför brittiskt potatismos är minst lika gott som franskt. Och med tanke på den svenska kärleksaffären till Beatles, Big Ben och Benedict Cumberbatch borde brittisk mat få en självklar plats på våra bord. Välkända klassiker som Fish and Chips och Shepherd´s Pie trängs med mindre kända och aningen mer exotiska rätter. Cullen Skink, Faggots och Stargazy Pie – rätter med namn som tagna direkt ur en Dickensroman.

I Best of British tar Gareth Jones, Kristian Morén och Daniel Taube dig med på en gastronomisk resa runt de brittiska öarna. Gott, enkelt och hela tiden tryggt och säkert på vänster sidan av vägen.

Gareth Jones är född och uppvuxen i Wales. Tillsammans med David Taylor och Kerim Akkoc driver han Taylors & Jones. Kristian Morén är matteläraren som blev kock och är välbekant med Londons bästa restauranger. Daniel Taube är litteraturvetare och kock med gastronomisk erfarenhet från tre kontinenter. Tillsammans sköter de Taylors & Jones butik på Hantverkargatan i Stockholm. Tidigare böcker: Taylors & Jones korvbok – stoppa och laga korv med smaker från hela världen (2013).

"Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning."
Allt om Mat

"Best of British är en kul bok med många fina recept. Den gör faktiskt heder åt det brittiska köket och det är snygga bilder och bra texter."
Umeå Tidning

"Det är dags för en brittisk revansch i matvärlden. Det är tid att erkänna Storbritannien som ett matland, som en stor matkultur."
Meny i P1

"En inspirerande och lärorik bok."
Kommunalarbetaren

"Det blir både elegant och rustikt, från ostron via köttpajer till nationalrätten(!) chicken tikka masala."
MatMagasinet

"Den är lättanvänd, inspirerande och informativ."
Dagens Nyheter

Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning.

Allt om Mat
"Best of British är kokboken som sticker ut i mängden."
LitteraturMagazinet

"Rekommenderas varmt."
Dagens Nyheter

Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är sällan särskilt uppskattande när den kommer på tal i Sverige. Men nu ska den så ofta baktalade brittiska maten få upprättelse.

Korvmästarna på Taylors & Jones lägger undan korvsprutan för att förklara för Sverige och svenskarna varför brittiskt potatismos är minst lika gott som franskt. Och med tanke på den svenska kärleksaffären till Beatles, Big Ben och Benedict Cumberbatch borde brittisk mat få en självklar plats på våra bord. Välkända klassiker som Fish and Chips och Shepherd´s Pie trängs med mindre kända och aningen mer exotiska rätter. Cullen Skink, Faggots och Stargazy Pie – rätter med namn som tagna direkt ur en Dickensroman.

I Best of British tar Gareth Jones, Kristian Morén och Daniel Taube dig med på en gastronomisk resa runt de brittiska öarna. Gott, enkelt och hela tiden tryggt och säkert på vänster sidan av vägen.

Gareth Jones är född och uppvuxen i Wales. Tillsammans med David Taylor och Kerim Akkoc driver han Taylors & Jones. Kristian Morén är matteläraren som blev kock och är välbekant med Londons bästa restauranger. Daniel Taube är litteraturvetare och kock med gastronomisk erfarenhet från tre kontinenter. Tillsammans sköter de Taylors & Jones butik på Hantverkargatan i Stockholm. Tidigare böcker: Taylors & Jones korvbok – stoppa och laga korv med smaker från hela världen (2013).

"Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning."
Allt om Mat

"Best of British är en kul bok med många fina recept. Den gör faktiskt heder åt det brittiska köket och det är snygga bilder och bra texter."
Umeå Tidning

"Det är dags för en brittisk revansch i matvärlden. Det är tid att erkänna Storbritannien som ett matland, som en stor matkultur."
Meny i P1

"En inspirerande och lärorik bok."
Kommunalarbetaren

"Det blir både elegant och rustikt, från ostron via köttpajer till nationalrätten(!) chicken tikka masala."
MatMagasinet

"Den är lättanvänd, inspirerande och informativ."
Dagens Nyheter

Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning.

Allt om Mat
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2015
ISBN: 9789127142008
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 154 st
"Best of British är kokboken som sticker ut i mängden."
LitteraturMagazinet

"Rekommenderas varmt."
Dagens Nyheter

Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är sällan särskilt uppskattande när den kommer på tal i Sverige. Men nu ska den så ofta baktalade brittiska maten få upprättelse.

Korvmästarna på Taylors & Jones lägger undan korvsprutan för att förklara för Sverige och svenskarna varför brittiskt potatismos är minst lika gott som franskt. Och med tanke på den svenska kärleksaffären till Beatles, Big Ben och Benedict Cumberbatch borde brittisk mat få en självklar plats på våra bord. Välkända klassiker som Fish and Chips och Shepherd´s Pie trängs med mindre kända och aningen mer exotiska rätter. Cullen Skink, Faggots och Stargazy Pie – rätter med namn som tagna direkt ur en Dickensroman.

I Best of British tar Gareth Jones, Kristian Morén och Daniel Taube dig med på en gastronomisk resa runt de brittiska öarna. Gott, enkelt och hela tiden tryggt och säkert på vänster sidan av vägen.

Gareth Jones är född och uppvuxen i Wales. Tillsammans med David Taylor och Kerim Akkoc driver han Taylors & Jones. Kristian Morén är matteläraren som blev kock och är välbekant med Londons bästa restauranger. Daniel Taube är litteraturvetare och kock med gastronomisk erfarenhet från tre kontinenter. Tillsammans sköter de Taylors & Jones butik på Hantverkargatan i Stockholm. Tidigare böcker: Taylors & Jones korvbok – stoppa och laga korv med smaker från hela världen (2013).

"Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning."
Allt om Mat

"Best of British är en kul bok med många fina recept. Den gör faktiskt heder åt det brittiska köket och det är snygga bilder och bra texter."
Umeå Tidning

"Det är dags för en brittisk revansch i matvärlden. Det är tid att erkänna Storbritannien som ett matland, som en stor matkultur."
Meny i P1

"En inspirerande och lärorik bok."
Kommunalarbetaren

"Det blir både elegant och rustikt, från ostron via köttpajer till nationalrätten(!) chicken tikka masala."
MatMagasinet

"Den är lättanvänd, inspirerande och informativ."
Dagens Nyheter

Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning.

Allt om Mat
"Best of British är kokboken som sticker ut i mängden."
LitteraturMagazinet

"Rekommenderas varmt."
Dagens Nyheter

Mosat och beigebrunt. Kanske en stabbig pudding och en kopp te? Bilden av brittisk mat är sällan särskilt uppskattande när den kommer på tal i Sverige. Men nu ska den så ofta baktalade brittiska maten få upprättelse.

Korvmästarna på Taylors & Jones lägger undan korvsprutan för att förklara för Sverige och svenskarna varför brittiskt potatismos är minst lika gott som franskt. Och med tanke på den svenska kärleksaffären till Beatles, Big Ben och Benedict Cumberbatch borde brittisk mat få en självklar plats på våra bord. Välkända klassiker som Fish and Chips och Shepherd´s Pie trängs med mindre kända och aningen mer exotiska rätter. Cullen Skink, Faggots och Stargazy Pie – rätter med namn som tagna direkt ur en Dickensroman.

I Best of British tar Gareth Jones, Kristian Morén och Daniel Taube dig med på en gastronomisk resa runt de brittiska öarna. Gott, enkelt och hela tiden tryggt och säkert på vänster sidan av vägen.

Gareth Jones är född och uppvuxen i Wales. Tillsammans med David Taylor och Kerim Akkoc driver han Taylors & Jones. Kristian Morén är matteläraren som blev kock och är välbekant med Londons bästa restauranger. Daniel Taube är litteraturvetare och kock med gastronomisk erfarenhet från tre kontinenter. Tillsammans sköter de Taylors & Jones butik på Hantverkargatan i Stockholm. Tidigare böcker: Taylors & Jones korvbok – stoppa och laga korv med smaker från hela världen (2013).

"Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning."
Allt om Mat

"Best of British är en kul bok med många fina recept. Den gör faktiskt heder åt det brittiska köket och det är snygga bilder och bra texter."
Umeå Tidning

"Det är dags för en brittisk revansch i matvärlden. Det är tid att erkänna Storbritannien som ett matland, som en stor matkultur."
Meny i P1

"En inspirerande och lärorik bok."
Kommunalarbetaren

"Det blir både elegant och rustikt, från ostron via köttpajer till nationalrätten(!) chicken tikka masala."
MatMagasinet

"Den är lättanvänd, inspirerande och informativ."
Dagens Nyheter

Med massor av humor, historiskt kunnande samt många och välgjorda recept är denna bok en sann dröm för hungriga anglofiler och britter som längtar hem. En sann kulturgärning.

Allt om Mat
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)