Chilipeppar; Philippe Plöninge; 2004
Chilipeppar; Philippe Plöninge; 2004

ChilipepparUpplaga 1

av Philippe Plöninge

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2004
  • ISBN: 9789127354609
  • Sidor: 96 st
  • Förlag: Natur & Kultur
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Hur man odlar sin egen chili på balkongen, i trädgårdslandet eller i växthuset – och några recept på inläggningar och en spännande chokladkaka. Det är fortfarande en ny bekantskap – en spännande och vacker växt som många gärna vill pröva på. Här presenteras många sorter som passar i vårt klimat och ger bra skörd även om man inte har tillgång till växthus. Både bilder och odlingstips är så inspirerande att det kliar i fingrarna att få sätta igång. Chilifrukterna har vackra, dramatiska former och färger. Och smaken! Den kan vara mild och söt eller riktigt stark. Efter flera års odling både på friland och i växthus vet Philippe Plöninge hur man odlar denna exotiska grönsak och hur skörden bäst förvaras. Dessutom delar han med sig av sina läckra recept och tips på hur man förvarar skörden. Chilipeppar är en mycket gammal och älskad växt som ingick i sydamerikansk matlagning långt före spanjorernas ankomst. Och spanjorerna blev så förtjusta att de genast tog hem frön för att kunna odla olika sorter hemma i Spanien. Här berättas även om chilipepparens vandring från det peruanska och mexikanska köket till våra breddgrader. Chilipeppar ingår i Gröna serien. Philippe Plöninge är trädgårdsmästare på Bergianska trädgården i Stockholm där han också ibland ordnar utställningar av grönsaker, bland annat en uppmärksammad utställning om chilipeppar för ett par år sedan.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Chilipeppar (2004)

I mars 2004 släpptes boken Chilipeppar skriven av Philippe Plöninge. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 96 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Chilipeppar på Studentapan och spara pengar.

Referera till Chilipeppar (Upplaga 1)

Harvard

Plöninge, P. (2004). Chilipeppar. 1:a uppl. Natur & Kultur.

Oxford

Plöninge, Philippe, Chilipeppar, 1 uppl. (Natur & Kultur, 2004).

APA

Plöninge, P. (2004). Chilipeppar (1:a uppl.). Natur & Kultur.

Vancouver

Plöninge P. Chilipeppar. 1:a uppl. Natur & Kultur; 2004.