Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat; Mats-Eric Nilsson, Henrik Ennart; 2010
Begagnad
-23%
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat; Mats-Eric Nilsson, Henrik Ennart; 2010
Begagnad
-23%

Döden i grytan : om vår rädsla för riktig matUpplaga 1

av Mats-Eric Nilsson, Henrik Ennart

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2010
  • ISBN: 9789170374937
  • Sidor: 280 st
  • Förlag: Ordfront Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav. Hur har det blivit så? Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas. Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar. Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen! Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat (2010)

I augusti 2010 släpptes boken Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat skriven av Mats-Eric Nilsson, Henrik Ennart. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 280 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Ordfront Förlag.

Köp boken Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat på Studentapan och spara uppåt 23% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat (Upplaga 1)

Harvard

Nilsson, M.-E. & Ennart, H. (2010). Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat. 1:a uppl. Ordfront Förlag.

Oxford

Nilsson, Mats-Eric & Ennart, Henrik, Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat, 1 uppl. (Ordfront Förlag, 2010).

APA

Nilsson, M.-E., & Ennart, H. (2010). Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat (1:a uppl.). Ordfront Förlag.

Vancouver

Nilsson ME, Ennart H. Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat. 1:a uppl. Ordfront Förlag; 2010.