Drycker och ansvarsfull alkoholservering; Ingrid Lindholm; 2013
spara 20%
1 säljare

Drycker och ansvarsfull alkoholservering Upplaga 1

av Ingrid Lindholm
Vem får man servera alkohol och vad måste man ta hänsyn till? Det är huvudfrågorna som ställs i Drycker och ansvarsfull alkoholservering.

Utmärkande drag
Varje kapitel inleds med avsnittets mål
Innehåller gruppuppgifter och etiska dilemman
Verklighetsbaserade exempel sätter ämnet i ett sammanhang

Att servera drycker innebär att förmedla en smakupplevelse. Gästen ska trivas och vilja komma tillbaka. Krogen ska också vara en trivsam och säker plats för såväl gäster som personal. För att uppnå detta är arbetet med ansvarsfull alkoholservering en viktig del.

Drycker och ansvarsfull alkoholhantering är uppdelad i fem delar. Den första delen ger en bakgrund till alkoholhistorien och följs av en del som behandlar varma och kalla drycker. Del tre behandlar alkoholskador och följs av en del som behandlar det praktiska arbetet med servering av drycker. Boken avslutas med en del som behandlar etiska frågor kopplat till alkoholservering.

Varje kapitel inleds med vilka mål som finns för kapitlet. Insprängda i texten finns gruppuppgifter och etiska dilemman för eget ställningstagande. Tydligt utsatta finns också verklighetsbaserade exempel som knyter samman faktatexten med den yrkesverksammes vardag.

Boken är främst avsedd för kursen drycker och ansvarsfull alkoholservering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet, men den är också användbar i samband med fortbildning kring ansvarsfull alkoholservering.

Om författarna
Ingrid Lindholm är socionom och arbetar med tillståndsfrågor i Malmö stad. Hon har i många år arbetat statligt och kommunalt med tillstånds- och avtalsfrågor på offentlig plats.
Vem får man servera alkohol och vad måste man ta hänsyn till? Det är huvudfrågorna som ställs i Drycker och ansvarsfull alkoholservering.

Utmärkande drag
Varje kapitel inleds med avsnittets mål
Innehåller gruppuppgifter och etiska dilemman
Verklighetsbaserade exempel sätter ämnet i ett sammanhang

Att servera drycker innebär att förmedla en smakupplevelse. Gästen ska trivas och vilja komma tillbaka. Krogen ska också vara en trivsam och säker plats för såväl gäster som personal. För att uppnå detta är arbetet med ansvarsfull alkoholservering en viktig del.

Drycker och ansvarsfull alkoholhantering är uppdelad i fem delar. Den första delen ger en bakgrund till alkoholhistorien och följs av en del som behandlar varma och kalla drycker. Del tre behandlar alkoholskador och följs av en del som behandlar det praktiska arbetet med servering av drycker. Boken avslutas med en del som behandlar etiska frågor kopplat till alkoholservering.

Varje kapitel inleds med vilka mål som finns för kapitlet. Insprängda i texten finns gruppuppgifter och etiska dilemman för eget ställningstagande. Tydligt utsatta finns också verklighetsbaserade exempel som knyter samman faktatexten med den yrkesverksammes vardag.

Boken är främst avsedd för kursen drycker och ansvarsfull alkoholservering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet, men den är också användbar i samband med fortbildning kring ansvarsfull alkoholservering.

Om författarna
Ingrid Lindholm är socionom och arbetar med tillståndsfrågor i Malmö stad. Hon har i många år arbetat statligt och kommunalt med tillstånds- och avtalsfrågor på offentlig plats.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2013
ISBN: 9789147108008
Förlag: Liber
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 160 st
Vem får man servera alkohol och vad måste man ta hänsyn till? Det är huvudfrågorna som ställs i Drycker och ansvarsfull alkoholservering.

Utmärkande drag
Varje kapitel inleds med avsnittets mål
Innehåller gruppuppgifter och etiska dilemman
Verklighetsbaserade exempel sätter ämnet i ett sammanhang

Att servera drycker innebär att förmedla en smakupplevelse. Gästen ska trivas och vilja komma tillbaka. Krogen ska också vara en trivsam och säker plats för såväl gäster som personal. För att uppnå detta är arbetet med ansvarsfull alkoholservering en viktig del.

Drycker och ansvarsfull alkoholhantering är uppdelad i fem delar. Den första delen ger en bakgrund till alkoholhistorien och följs av en del som behandlar varma och kalla drycker. Del tre behandlar alkoholskador och följs av en del som behandlar det praktiska arbetet med servering av drycker. Boken avslutas med en del som behandlar etiska frågor kopplat till alkoholservering.

Varje kapitel inleds med vilka mål som finns för kapitlet. Insprängda i texten finns gruppuppgifter och etiska dilemman för eget ställningstagande. Tydligt utsatta finns också verklighetsbaserade exempel som knyter samman faktatexten med den yrkesverksammes vardag.

Boken är främst avsedd för kursen drycker och ansvarsfull alkoholservering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet, men den är också användbar i samband med fortbildning kring ansvarsfull alkoholservering.

Om författarna
Ingrid Lindholm är socionom och arbetar med tillståndsfrågor i Malmö stad. Hon har i många år arbetat statligt och kommunalt med tillstånds- och avtalsfrågor på offentlig plats.
Vem får man servera alkohol och vad måste man ta hänsyn till? Det är huvudfrågorna som ställs i Drycker och ansvarsfull alkoholservering.

Utmärkande drag
Varje kapitel inleds med avsnittets mål
Innehåller gruppuppgifter och etiska dilemman
Verklighetsbaserade exempel sätter ämnet i ett sammanhang

Att servera drycker innebär att förmedla en smakupplevelse. Gästen ska trivas och vilja komma tillbaka. Krogen ska också vara en trivsam och säker plats för såväl gäster som personal. För att uppnå detta är arbetet med ansvarsfull alkoholservering en viktig del.

Drycker och ansvarsfull alkoholhantering är uppdelad i fem delar. Den första delen ger en bakgrund till alkoholhistorien och följs av en del som behandlar varma och kalla drycker. Del tre behandlar alkoholskador och följs av en del som behandlar det praktiska arbetet med servering av drycker. Boken avslutas med en del som behandlar etiska frågor kopplat till alkoholservering.

Varje kapitel inleds med vilka mål som finns för kapitlet. Insprängda i texten finns gruppuppgifter och etiska dilemman för eget ställningstagande. Tydligt utsatta finns också verklighetsbaserade exempel som knyter samman faktatexten med den yrkesverksammes vardag.

Boken är främst avsedd för kursen drycker och ansvarsfull alkoholservering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet, men den är också användbar i samband med fortbildning kring ansvarsfull alkoholservering.

Om författarna
Ingrid Lindholm är socionom och arbetar med tillståndsfrågor i Malmö stad. Hon har i många år arbetat statligt och kommunalt med tillstånds- och avtalsfrågor på offentlig plats.
Begagnad bok
539 kr671 krSpara 132 kr (20%) mot nypris
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
539 kr671 krSpara 132 kr (20%) mot nypris
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar