Idrottsnutrition : för bättre prestation; Asker Jeukendrup, Michael Gleeson; 2014
5+ säljare

Idrottsnutrition : för bättre prestation Upplaga 2

av Asker Jeukendrup, Michael Gleeson
Hur du äter och dricker är ibland helt avgörande för prestationsförmågan Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – såväl fysisk träning som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, rollför prestationsförmågan. I Idrottsnutrition lär du dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning. Baskunskap och djupgående resonemang Allting vi äter och dricker påverkar i stort sett alla processer i kroppen och boken ger en baskunskap i näringslära, biokemi och fysiologi. Mer djupgående resonemang erbjuds också för den som vill fördjupa sig ytterligare, både för att själv lära sig mer och för att kunna ge kostråd till idrottare och tränare. Idrottsnutrition är baserad på den senaste forskningen Sedan den första svenska upplagan publicerades 2007 (översättare Marie Broholmer) har intresset kring idrottsnutrition ökat. Den nya upplagan (översättare Marie Broholmer och Stefan Pettersson) innehåller alla nya forskningsrön och uppdaterade rekommendationer som finns i ämnet. Ny forskning har bland annat genomförts om nutritionens roll i förhållande till träningsanpassning vilket har lett till ett helt nyskrivet kapitel i ämnet. Den svenska upplagan har också utökats med ett informerade kapitel om kosttillskott (som inte översattes i den första boken) och fått en ny struktur. Avsnitt och stycken som inte längre ansetts vara relevanta har tagits bort.
Hur du äter och dricker är ibland helt avgörande för prestationsförmågan Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – såväl fysisk träning som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, rollför prestationsförmågan. I Idrottsnutrition lär du dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning. Baskunskap och djupgående resonemang Allting vi äter och dricker påverkar i stort sett alla processer i kroppen och boken ger en baskunskap i näringslära, biokemi och fysiologi. Mer djupgående resonemang erbjuds också för den som vill fördjupa sig ytterligare, både för att själv lära sig mer och för att kunna ge kostråd till idrottare och tränare. Idrottsnutrition är baserad på den senaste forskningen Sedan den första svenska upplagan publicerades 2007 (översättare Marie Broholmer) har intresset kring idrottsnutrition ökat. Den nya upplagan (översättare Marie Broholmer och Stefan Pettersson) innehåller alla nya forskningsrön och uppdaterade rekommendationer som finns i ämnet. Ny forskning har bland annat genomförts om nutritionens roll i förhållande till träningsanpassning vilket har lett till ett helt nyskrivet kapitel i ämnet. Den svenska upplagan har också utökats med ett informerade kapitel om kosttillskott (som inte översattes i den första boken) och fått en ny struktur. Avsnitt och stycken som inte längre ansetts vara relevanta har tagits bort.
Upplaga: 2a upplagan
Utgiven: 2014
ISBN: 9789186323479
Förlag: SISU Idrottsböcker
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 510 st
Hur du äter och dricker är ibland helt avgörande för prestationsförmågan Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – såväl fysisk träning som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, rollför prestationsförmågan. I Idrottsnutrition lär du dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning. Baskunskap och djupgående resonemang Allting vi äter och dricker påverkar i stort sett alla processer i kroppen och boken ger en baskunskap i näringslära, biokemi och fysiologi. Mer djupgående resonemang erbjuds också för den som vill fördjupa sig ytterligare, både för att själv lära sig mer och för att kunna ge kostråd till idrottare och tränare. Idrottsnutrition är baserad på den senaste forskningen Sedan den första svenska upplagan publicerades 2007 (översättare Marie Broholmer) har intresset kring idrottsnutrition ökat. Den nya upplagan (översättare Marie Broholmer och Stefan Pettersson) innehåller alla nya forskningsrön och uppdaterade rekommendationer som finns i ämnet. Ny forskning har bland annat genomförts om nutritionens roll i förhållande till träningsanpassning vilket har lett till ett helt nyskrivet kapitel i ämnet. Den svenska upplagan har också utökats med ett informerade kapitel om kosttillskott (som inte översattes i den första boken) och fått en ny struktur. Avsnitt och stycken som inte längre ansetts vara relevanta har tagits bort.
Hur du äter och dricker är ibland helt avgörande för prestationsförmågan Alla idrottare är medvetna om träningens betydelse för att bli så bra som möjligt – såväl fysisk träning som mental. Men vad du väljer att äta och dricka spelar också en viktig, ibland helt avgörande, rollför prestationsförmågan. I Idrottsnutrition lär du dig allt du behöver veta om kopplingen mellan mat, dryck och idrott och du får en grundläggande forskningsbaserad bakgrund bland annat till kostrekommendationer, tränings- och tävlingsintag, återhämtning och vätskepåfyllning. Baskunskap och djupgående resonemang Allting vi äter och dricker påverkar i stort sett alla processer i kroppen och boken ger en baskunskap i näringslära, biokemi och fysiologi. Mer djupgående resonemang erbjuds också för den som vill fördjupa sig ytterligare, både för att själv lära sig mer och för att kunna ge kostråd till idrottare och tränare. Idrottsnutrition är baserad på den senaste forskningen Sedan den första svenska upplagan publicerades 2007 (översättare Marie Broholmer) har intresset kring idrottsnutrition ökat. Den nya upplagan (översättare Marie Broholmer och Stefan Pettersson) innehåller alla nya forskningsrön och uppdaterade rekommendationer som finns i ämnet. Ny forskning har bland annat genomförts om nutritionens roll i förhållande till träningsanpassning vilket har lett till ett helt nyskrivet kapitel i ämnet. Den svenska upplagan har också utökats med ett informerade kapitel om kosttillskott (som inte översattes i den första boken) och fått en ny struktur. Avsnitt och stycken som inte längre ansetts vara relevanta har tagits bort.
Begagnad bok
345 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
345 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar