Korean BBQ; Jonas Cramby; 2019
Korean BBQ; Jonas Cramby; 2019

Korean BBQUpplaga 2

av Jonas Cramby

  • Upplaga: 2a upplagan
  • Utgiven: 2019
  • ISBN: 9789127162617
  • Sidor: 94 st
  • Förlag: Natur & Kultur Digital
  • Format: E-bok
  • Språk: Svenska

Om boken

”Cramby är en trendsättare även denna gång.” Umeå Tidning "Cramby komplicerar inte tillvaron och enkel fläsksida kan konkurrera med fulländad wagyubiff. Det handlar om skön avslappnad samvaro med klara inslag av zen och mindfulness. Cramby har skrivit ett antal böcker om mat och jag undrar om inte den här kompletta guiden till koreansk bbq är den allra smakrikaste." BTJ Hade det funnits någon rättvisa i världen, och om rätterna bara hade haft lite mindre krångliga namn, skulle koreanska grillrätter som samgyupsal och bo ssam varit den nya fredagstacon vid det här laget. Koreansk bbq går nämligen snabbt att förbereda men lång tid att äta. Det är också en oerhört social form av matlagning där ett gäng munsbitar kött förbereds och serveras med en massa enkla, grönsaksbaserade smårätter som sedan grillas på små bordsgrillar av gästerna själva. Köttet virar man in i små salladswraps – ssams – som tillsammans med ris, kimchi och en fermenterad chilisås kallad ssamjang stoppas i munnen samtidigt som man dricker iskall öl och leker superfåniga koreanska dryckeslekar. Koreansk BBQ är helt enkelt något av det godaste och trevligaste som finns, därför var det självklart att ge ut den här boken som består av ett utdrag ur Japansk grillning som utökats, reviderats och kompletterats med ännu mer goda grillrätter. I ett 20-tal nya recept lär vi oss allt från att göra egen kkakdugi, rättikskimchi, och fritera den perfekt frasiga koreanska kycklingen till hur man gör koreanska salladslökspannkakor eller avslutar grillmåltiden med någon av de koreanska grytorna kimchi jjigae eller doenjang jjigae – som även är underbart umamistinn tröstemat en kulen söndagskväll i november.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Korean BBQ (2019)

I maj 2019 släpptes boken Korean BBQ skriven av Jonas Cramby. Det är den 2a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 94 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Digital.

Köp boken Korean BBQ på Studentapan och spara pengar.

Referera till Korean BBQ (Upplaga 2)

Harvard

Cramby, J. (2019). Korean BBQ. 2:a uppl. Natur & Kultur Digital.

Oxford

Cramby, Jonas, Korean BBQ, 2 uppl. (Natur & Kultur Digital, 2019).

APA

Cramby, J. (2019). Korean BBQ (2:a uppl.). Natur & Kultur Digital.

Vancouver

Cramby J. Korean BBQ. 2:a uppl. Natur & Kultur Digital; 2019.