Meganyttig trio - medelhavskost, stenålderskost och GI; Helena Englund, Karin Guldbrand, Inger Martin; 2005

Meganyttig trio - medelhavskost, stenålderskost och GI Upplaga 1

av Helena Englund, Karin Guldbrand, Inger Martin
En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor. I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna. Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten stenålderskost GI-metoden omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:
Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent. Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland. Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt. Minska drastiskt på charkprodukterna. Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.
En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor. I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna. Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten stenålderskost GI-metoden omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:
Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent. Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland. Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt. Minska drastiskt på charkprodukterna. Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2005
ISBN: 9789172411210
Förlag: Optimal Förlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 297 st
En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor. I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna. Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten stenålderskost GI-metoden omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:
Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent. Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland. Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt. Minska drastiskt på charkprodukterna. Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.
En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor. I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna. Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten stenålderskost GI-metoden omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:
Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent. Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland. Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt. Minska drastiskt på charkprodukterna. Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)