Länge betraktades svåra psykiska sjukdomstillstånd som schizofreni som obotliga. I själva verket återhämtar sig en stor del av patienterna helt eller delvis till ett normalt liv. Den insikten har banat väg för en helt ny syn på vården och det sociala stödet - i många länder är återhämtning nu en ledstjärna för insatserna.
I den här boken delar brukare, forskare och personal med sig av sina erfarenheter på området. Vi får bland andra möta Kicki vars vändpunkt kom på slalomskidorna och australiskan Helen vars återhämtningsutbildning gett eko i Sverige. Flera goda exempel på brukar- och personalsamverkan presenteras.
Boken försöker även bringa klarhet i meningsskiljaktigheter och begreppsförvirring kring uttryck som återhämtning, recovery, remission och självresning. Förhoppningen är att den ska inspirera till att ompröva tidigare arbets- och förhållningssätt.
Den vänder sig till förtroendevalda, intresseorganisationer och anställda inom socialtjänst, psykiatri, arbetsförmedling, försäkringskassa med flera som i sitt arbete kommer i kontakt med personer med psykisk sjukdom eller funktionshinder.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker