Säkrare livsmedel; Lydia Banderby, Anna Hellekant; 2015
Säkrare livsmedel; Lydia Banderby, Anna Hellekant; 2015

Säkrare livsmedelUpplaga 1

av Lydia Banderby, Anna Hellekant

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2015
  • ISBN: 9789147117383
  • Sidor: 128 st
  • Förlag: Liber
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Säkrare livsmedel – handbok i hygien vänder sig till alla som på något sätt hanterar livsmedel i sitt yrke. Den tar upp samtliga aspekter på hur man skapar en säkrare livsmedelshantering. Läs mer Mat berör alla och innebär glädje, socialt umgänge, trevnad och njutning. Men livsmedel kan också utgöra en risk om det hanteras felaktigt. Många av de farliga fällor som kan dyka upp är osynliga, och måste därför förutses på något sätt. Boken ger handfasta råd till kockar, kökspersonal och produktionspersonal. Läromedlet innehåller grundläggande fakta om vilka faror som kan förekomma i samband med livsmedel, från råvara till färdig produkt, och hur man förebygger dem. Den tar också upp livsmedelslagstiftningen och vad de olika verksamheternas innehavare är skyldiga att leva upp till, liksom de krav som konsumenter och kunder har rätt att ställa rörande matsäkerhet. Ur innehållet: - Mat som njutning och risk - Förebyggande rutiner– egenkontroll - Mikrobiologiska hälsorisker - Lagstiftning kring egenkontroll Om författarna Lydia Banderby är veterinär och arbetar som livsmedelskonsult med erfarenhet av uppbyggnad av egenkontroll- och kvalitetsledningsprogram. Anna Hellekant är biolog och kemist med mångårig erfarenhet inom förebyggande skadedjurskontroll inom livsmedelsindustrin.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Säkrare livsmedel (2015)

I juli 2015 släpptes boken Säkrare livsmedel skriven av Lydia Banderby, Anna Hellekant. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 128 sidor djupgående information om teknik. Förlaget bakom boken är Liber som har sitt säte i Solna.

Köp boken Säkrare livsmedel på Studentapan och spara pengar.

Tillhör kategorierna

Referera till Säkrare livsmedel (Upplaga 1)

Harvard

Banderby, L. & Hellekant, A. (2015). Säkrare livsmedel. 1:a uppl. Liber.

Oxford

Banderby, Lydia & Hellekant, Anna, Säkrare livsmedel, 1 uppl. (Liber, 2015).

APA

Banderby, L., & Hellekant, A. (2015). Säkrare livsmedel (1:a uppl.). Liber.

Vancouver

Banderby L, Hellekant A. Säkrare livsmedel. 1:a uppl. Liber; 2015.