Sylt och marmelad; Jan Hedh; 2006
Sylt och marmelad; Jan Hedh; 2006

Sylt och marmeladUpplaga 1

av Jan Hedh

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2006
  • ISBN: 9789151846415
  • Sidor: 239 st
  • Förlag: Prisma
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Sveriges ledande sockerbagare lär oss koka genuina sylter, marmelader och geléer. Här finns smakerna och dofterna från förr såväl som helt nya varianter och möjligheter. Jan Hedh tipsar också om vad sylterna och marmeladerna passar till och vilka ostar de kan kombineras med. Kort sagt, ännu mer av det goda söta! Sylt och marmelad innehåller de klassiska sylterna, geléerna, marmeladerna och safterna, men också en mängd nyskapande recept och spännande blandningar. Vi får lära oss hur sylter, geléer, marmelader och chutney kan smaksättas med örter och kryddor och kombineras med t.ex. choklad, mandlar och nötter; hur olika viner, spritsorter och likörer kan ge smak och arom. Aprikossylt med vanilj och lavendel, fikonmarmelad med lagerbärsblad, nätmelonsylt med hallon, äppelsylt med kanel och calvados och syltade kastanjer i rom är några exempel ur boken. Dessutom finns recept på några läckra bakverk som smakar speciellt gott med sylt. Vi lär oss tillverka eget pektin av äpple, krusbär eller vinbär, laga sylt på exotiska frukter som papaya, physalis och passionsfrukt, göra fruktpasta och skuren marmelad av olika frukter, liksom att sylta, kandera och glasera. Många tekniker har Jan Hedh lärt sig i Schweiz och Frankrike, exempelvis att marinera bären, vilket gör att sylter och marmelader blir mer smak- och aromrika. Sylt och marmelad vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Sylt och marmelad (2006)

I september 2006 släpptes boken Sylt och marmelad skriven av Jan Hedh. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 239 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Prisma.

Köp boken Sylt och marmelad på Studentapan och spara pengar.

Referera till Sylt och marmelad (Upplaga 1)

Harvard

Hedh, J. (2006). Sylt och marmelad. 1:a uppl. Prisma.

Oxford

Hedh, Jan, Sylt och marmelad, 1 uppl. (Prisma, 2006).

APA

Hedh, J. (2006). Sylt och marmelad (1:a uppl.). Prisma.

Vancouver

Hedh J. Sylt och marmelad. 1:a uppl. Prisma; 2006.