Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950; Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind, Maria Alexén, Anders Avehall; 2017
Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950; Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind, Maria Alexén, Anders Avehall; 2017

Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950Upplaga 1

av Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind, Maria Alexén, Anders Avehall

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2017
  • ISBN: 9789188397157
  • Sidor: 188 st
  • Förlag: Grenadine
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Detta är en berättelse som tar avstamp på fredsdagen 1945 och följer sedan det svenska folkhemmets utveckling. Boken är kopplad till SVT:s stora dramasatsning som visas i SVT med start oktober 2017. Restaurang Djurgårdskällaren drivs av familjen Löwanders som slåss om makten för verksamheten. Man har tagit dåtidens maträtter och lagat dem för dagens smaklökar med tillgång på råvaror och modern teknik. Recepten är inspirerade av sin tid och varsamt uppdaterade. En del nya rätter har fötts under resan, men skulle lika gärna kunna ha funnits då. Lika viktig som maten är i boken, är också de fördjupande texter med koppling till människorna, tiden och maten i tv-serien, tex - Maträtter - hur klassikerna fick sina namn. - Ransonering och svarta börsen. - Myter bakom maträtter. Utöver dessa fakta inslag så innehåller boken ca 60 recept.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950 (2017)

I november 2017 släpptes boken Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950 skriven av Lotta Fritzdorf, Johan Rosenlind, Maria Alexén, Anders Avehall. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 188 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Grenadine.

Köp boken Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950 på Studentapan och spara pengar.

Referera till Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950 (Upplaga 1)

Harvard

Fritzdorf, L., Rosenlind, J., Alexén, M. & Avehall, A. (2017). Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950. 1:a uppl. Grenadine.

Oxford

Fritzdorf, Lotta, Rosenlind, Johan, Alexén, Maria & Avehall, Anders, Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950, 1 uppl. (Grenadine, 2017).

APA

Fritzdorf, L., Rosenlind, J., Alexén, M., & Avehall, A. (2017). Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950 (1:a uppl.). Grenadine.

Vancouver

Fritzdorf L, Rosenlind J, Alexén M, Avehall A. Vår tid är nu : mat, människor och möten på Djurgårdskällaren 1945-1950. 1:a uppl. Grenadine; 2017.