Våra drycker till vardags och till fest; B W Johansson; 2000

Våra drycker till vardags och till fest Upplaga 1

av B W Johansson
En utförlig bok om våra drycker. Här avhandlas dryckernas systematik, vatten, rappakalja och andra drycker, hur folk drack på 1700-talet, dryckernas folklore, dryckerna som näringskälla, mjölk som dryck, om kaffe, te och choklad som medicin och njutningsmedel, traditionell bryggning av öl och dricka, moderna trender inom vinhanteringen, alkohol och hälsa, alkoholpolitik, dryckesjuridik m.m. En uttömmande studie om drycker, med andra ord. Ett flertal framstående experter och skribenter ingår, som Nils-Arvid Bringéus, Jan-Öjvind Svahn och Lars Elgklou. Redaktörer är etnologen Anders Salomonsson i Lund och professor Bengt W Johansson, Malmö.
En utförlig bok om våra drycker. Här avhandlas dryckernas systematik, vatten, rappakalja och andra drycker, hur folk drack på 1700-talet, dryckernas folklore, dryckerna som näringskälla, mjölk som dryck, om kaffe, te och choklad som medicin och njutningsmedel, traditionell bryggning av öl och dricka, moderna trender inom vinhanteringen, alkohol och hälsa, alkoholpolitik, dryckesjuridik m.m. En uttömmande studie om drycker, med andra ord. Ett flertal framstående experter och skribenter ingår, som Nils-Arvid Bringéus, Jan-Öjvind Svahn och Lars Elgklou. Redaktörer är etnologen Anders Salomonsson i Lund och professor Bengt W Johansson, Malmö.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2000
ISBN: 9789172039681
Förlag: Carlsson
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 264 st
En utförlig bok om våra drycker. Här avhandlas dryckernas systematik, vatten, rappakalja och andra drycker, hur folk drack på 1700-talet, dryckernas folklore, dryckerna som näringskälla, mjölk som dryck, om kaffe, te och choklad som medicin och njutningsmedel, traditionell bryggning av öl och dricka, moderna trender inom vinhanteringen, alkohol och hälsa, alkoholpolitik, dryckesjuridik m.m. En uttömmande studie om drycker, med andra ord. Ett flertal framstående experter och skribenter ingår, som Nils-Arvid Bringéus, Jan-Öjvind Svahn och Lars Elgklou. Redaktörer är etnologen Anders Salomonsson i Lund och professor Bengt W Johansson, Malmö.
En utförlig bok om våra drycker. Här avhandlas dryckernas systematik, vatten, rappakalja och andra drycker, hur folk drack på 1700-talet, dryckernas folklore, dryckerna som näringskälla, mjölk som dryck, om kaffe, te och choklad som medicin och njutningsmedel, traditionell bryggning av öl och dricka, moderna trender inom vinhanteringen, alkohol och hälsa, alkoholpolitik, dryckesjuridik m.m. En uttömmande studie om drycker, med andra ord. Ett flertal framstående experter och skribenter ingår, som Nils-Arvid Bringéus, Jan-Öjvind Svahn och Lars Elgklou. Redaktörer är etnologen Anders Salomonsson i Lund och professor Bengt W Johansson, Malmö.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)