Att hantera misskötsel : handbok för chefer; Georg Frick; 2022
endast ny

Att hantera misskötsel : handbok för chefer Upplaga 3

av Georg Frick
Hur hanterar man anställda som slarvar med arbetstiderna, har allvarliga problem med att samarbeta eller är onyktra på arbetstid? De flesta chefer tvingas förr eller senare att hantera medarbetare som missköter sig. Den här boken visar vad du kan, och bör göra i förebyggande syfte. Boken visar också hur du bör agera när misskötseln väl är ett faktum. Här får du svar på de mest angelägna frågorna: Vad är arbetsrättslig misskötsel skötsel vs. moralisk misskötsel? När finns det grund för uppsägning eller avsked? Vad innebär arbetsgivarens omplaceringsskyldighet? Hur hanterar man medarbetare som är sjuka? Vilka rättigheter och skyldigheter har man som arbetsgivare? Med den här boken i handen kan du undvika de vanligaste fallgroparna och öka dina chanser att göra rätt från början. Detta är den tredje och reviderade upplagan baserad på de förändrade LAS-reglerna som börjar tillämpas från och med den 1 oktober 2022.
Hur hanterar man anställda som slarvar med arbetstiderna, har allvarliga problem med att samarbeta eller är onyktra på arbetstid? De flesta chefer tvingas förr eller senare att hantera medarbetare som missköter sig. Den här boken visar vad du kan, och bör göra i förebyggande syfte. Boken visar också hur du bör agera när misskötseln väl är ett faktum. Här får du svar på de mest angelägna frågorna: Vad är arbetsrättslig misskötsel skötsel vs. moralisk misskötsel? När finns det grund för uppsägning eller avsked? Vad innebär arbetsgivarens omplaceringsskyldighet? Hur hanterar man medarbetare som är sjuka? Vilka rättigheter och skyldigheter har man som arbetsgivare? Med den här boken i handen kan du undvika de vanligaste fallgroparna och öka dina chanser att göra rätt från början. Detta är den tredje och reviderade upplagan baserad på de förändrade LAS-reglerna som börjar tillämpas från och med den 1 oktober 2022.
Upplaga: 3e upplagan
Utgiven: 2022
ISBN: 9789198123890
Förlag: Frick Publishing
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 176 st
Hur hanterar man anställda som slarvar med arbetstiderna, har allvarliga problem med att samarbeta eller är onyktra på arbetstid? De flesta chefer tvingas förr eller senare att hantera medarbetare som missköter sig. Den här boken visar vad du kan, och bör göra i förebyggande syfte. Boken visar också hur du bör agera när misskötseln väl är ett faktum. Här får du svar på de mest angelägna frågorna: Vad är arbetsrättslig misskötsel skötsel vs. moralisk misskötsel? När finns det grund för uppsägning eller avsked? Vad innebär arbetsgivarens omplaceringsskyldighet? Hur hanterar man medarbetare som är sjuka? Vilka rättigheter och skyldigheter har man som arbetsgivare? Med den här boken i handen kan du undvika de vanligaste fallgroparna och öka dina chanser att göra rätt från början. Detta är den tredje och reviderade upplagan baserad på de förändrade LAS-reglerna som börjar tillämpas från och med den 1 oktober 2022.
Hur hanterar man anställda som slarvar med arbetstiderna, har allvarliga problem med att samarbeta eller är onyktra på arbetstid? De flesta chefer tvingas förr eller senare att hantera medarbetare som missköter sig. Den här boken visar vad du kan, och bör göra i förebyggande syfte. Boken visar också hur du bör agera när misskötseln väl är ett faktum. Här får du svar på de mest angelägna frågorna: Vad är arbetsrättslig misskötsel skötsel vs. moralisk misskötsel? När finns det grund för uppsägning eller avsked? Vad innebär arbetsgivarens omplaceringsskyldighet? Hur hanterar man medarbetare som är sjuka? Vilka rättigheter och skyldigheter har man som arbetsgivare? Med den här boken i handen kan du undvika de vanligaste fallgroparna och öka dina chanser att göra rätt från början. Detta är den tredje och reviderade upplagan baserad på de förändrade LAS-reglerna som börjar tillämpas från och med den 1 oktober 2022.
Ny bok
396 kr416 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
396 kr416 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)