Dags för dessert; Ingela Persson; 2006
Dags för dessert; Ingela Persson; 2006

Dags för dessertUpplaga 1

av Ingela Persson

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2006
  • ISBN: 9789127356252
  • Sidor: 128 st
  • Förlag: Natur & Kultur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

I dag består efterrätten ofta av ett färdigt paket glass eller en chokladkaka, även när vi bjuder andra på middag och har lagt ner timmar i köket på fantastiska förrätter och varmrätter. Nu är det dags att återerövra efterrätten, den riktiga efterrätten. Att njuta av säsongens bästa bär och frukter, botanisera i delikatessbutikernas chokladhyllor, experimentera med hemmagjord glass och sorbet. Så mycket roligare och godare än att ställa fram en After Eight-ask. Dags för dessert innehåller 90 frestande skapelser för alla tillfällen. Recepten är enkla att följa och boken innehåller allt från riktigt lättlagade desserter till mer avancerade. Författaren delar dessutom med sig av sina bästa tips för hur man kan variera recepten, till exempel beroende på tillgången på färska bär eller om man vill byta smaksättning på sin Crème brûlée. Boken ger också svar på frågor när det gäller olika ingredienser Måste man alltid använda choklad med 70 % kakaohalt? Hur fryser man bäst in bär och frukt? Vad är det egentligen för skillnad på smör och margarin? Vaniljstång, vaniljsocker, vaniljessens och vanillinsocker vad ska man välja? Boken är indelad i sju kapitel: Bär Blåbärssufflé med drottningkompott, Lyxriddare med smultron, Cheesecake med svarta vinbär etc. Rabarber & fläder Rabarbersmulpaj, Citronkaka med rabarber & flädersabayone, Hallon- & rabarbertarte etc. Frukt Äppelflarn med kanelglass, Vaniljmarinerad ananas med hallonsorbet, Fikontarte med mascarponesorbet etc. Glass, sorbet & granité Grundrecept för glass och sorbet, Jordgubbssorbet med champagne, Basilikayoghurtglass med färska bär, Melon- & myntagranité etc. Klassiker Marängsviss, Peach melba, Ostkaka med rårörda lingon, Crêpes suzette etc. Choklad Chokladbrownie med hallon & vit chokladglass, Chokladsufflé med glass och stekt banan, Baklava med nötter & choklad etc. Gott till kaffet Plommonkaka, Chokladtryfflar, Hallongrottor, Jordgubbstårta etc.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Dags för dessert (2006)

I juni 2006 släpptes boken Dags för dessert skriven av Ingela Persson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 128 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Dags för dessert på Studentapan och spara pengar.

Referera till Dags för dessert (Upplaga 1)

Harvard

Persson, I. (2006). Dags för dessert. 1:a uppl. Natur & Kultur.

Oxford

Persson, Ingela, Dags för dessert, 1 uppl. (Natur & Kultur, 2006).

APA

Persson, I. (2006). Dags för dessert (1:a uppl.). Natur & Kultur.

Vancouver

Persson I. Dags för dessert. 1:a uppl. Natur & Kultur; 2006.