Köpenhamn för foodisar; Erik Eje Almqvist; 2018
Helt ny
Köpenhamn för foodisar; Erik Eje Almqvist; 2018
Helt ny

Köpenhamn för foodisarUpplaga 1

av Erik Eje Almqvist

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2018
  • ISBN: 9789127155664
  • Sidor: 174 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Erik Eje Almqvist har skapat en alldeles utmärkt guide för foodisar. Foodisar förklarar författaren som en person som tycker om god mat och levande krogmiljöer. Köpenhamn för foodisar är del i en serie där olika matkunniga författare beskriver olika städers matkultur. Erika Storme Martinger, BTJ-häftet nr 21, 2018 "Jag har aldrig ångrat mig så mycket som efter att jag flyttade från Köpenhamn. Jag längtade till vinhandlaren under Knippelsbro där man alltid, oavsett tid på dygnet, stör i lunchen varpå man vinkas in i köket där man får smaka grumliga viner som ännu inte kommit upp på hyllan. Jag längtade till den märkvärdiga kiosken på Sønder Boulevard som säljer cigg, mjölk, tidningar – och obskyra suröler som aldrig skulle tillåtas komma i närheten av Systembolagets hyllor. Och så fantiserade jag om Noma-kockarnas nya krogar, om slaktartanten Hanne som varje morgon tillreder alla pålägg från grunden och skyfflar upp mackor på brickor i fönstret och om den nya skolans smørrebrødsbarer som serverar lambic-öl och oxiderade Sebastian Riffault-viner till hønsesalaten. Det dröjde inte länge innan jag flyttade tillbaka. Det här är en guide till mina favoritkrogar, till fantastiskt naturvin, till ställena med de finaste råvarorna från Sjællands hängivnaste hippiebönder och skogsmullar. Till barerna med den intressantaste hantverksölen och till de murrigaste jukeboxhaken som har så dålig ventilation att man kan passivröka tobaken som utandades av Vesterbropoeten Dan Turell på 70-talet, och där den som blir hungrig halv två på natten får ett kokt ägg och en klick senap på en servett." Erik Eje Almqvist är reporter och redaktör. 2008 var han med och startade Magasinet Filter, där han arbetat under flera år, bland annat som chefredaktör. Han har även varit krogskribent i Metro. 2009 utsågs han till årets journalist av Sveriges tidskrifter. Sedan 2012 har han – med undantag för ett kort avbrott – bott på den gamla delen av Islands brygge i Köpenhamn.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Köpenhamn för foodisar (2018)

I september 2018 släpptes boken Köpenhamn för foodisar skriven av Erik Eje Almqvist. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 174 sidor djupgående information om geografi och resor. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Köpenhamn för foodisar på Studentapan och spara pengar.

Referera till Köpenhamn för foodisar (Upplaga 1)

Harvard

Almqvist, E. E. (2018). Köpenhamn för foodisar. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Almqvist, Erik Eje, Köpenhamn för foodisar, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2018).

APA

Almqvist, E. E. (2018). Köpenhamn för foodisar (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Almqvist EE. Köpenhamn för foodisar. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2018.