Matens historia från A till Ö; Jan-Öjvind Swahn; 2017
Matens historia från A till Ö; Jan-Öjvind Swahn; 2017

Matens historia från A till ÖUpplaga 4

av Jan-Öjvind Swahn

  • Upplaga: 4e upplagan
  • Utgiven: 2017
  • ISBN: 9789174692112
  • Sidor: 351 st
  • Förlag: Ordalaget Bokförlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

"Underbar present till matälskaren" Eva Åström, Expressen "En oundgänglig uppslagsbok" Upsala Nya Tidning Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom. All mat vi äter är en del av vår kultur­historia. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igel­kott i Sverige? När började vi äta semlor? Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera. Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien. Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder. JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Matens historia från A till Ö (2017)

I september 2017 släpptes boken Matens historia från A till Ö skriven av Jan-Öjvind Swahn. Det är den 4e upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 351 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Ordalaget Bokförlag.

Köp boken Matens historia från A till Ö på Studentapan och spara pengar.

Referera till Matens historia från A till Ö (Upplaga 4)

Harvard

Swahn, J.-Ö. (2017). Matens historia från A till Ö. 4:e uppl. Ordalaget Bokförlag.

Oxford

Swahn, Jan-Öjvind, Matens historia från A till Ö, 4 uppl. (Ordalaget Bokförlag, 2017).

APA

Swahn, J.-Ö. (2017). Matens historia från A till Ö (4:e uppl.). Ordalaget Bokförlag.

Vancouver

Swahn JÖ. Matens historia från A till Ö. 4:e uppl. Ordalaget Bokförlag; 2017.