Matmolekyler : kokbok för nyfikna; Lisa Förare Winbladh, Malin Sandström; 2013
Matmolekyler : kokbok för nyfikna; Lisa Förare Winbladh, Malin Sandström; 2013

Matmolekyler : kokbok för nyfiknaUpplaga 1

av Lisa Förare Winbladh, Malin Sandström

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2013
  • ISBN: 9789174751031
  • Sidor: 363 st
  • Förlag: Ponto Pocket
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in.Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smak­ paret ansjovis och lingonsylt? När du har läst Matmole­ kyler vet du.Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok, men naturligtvis finns här också gott om recept. Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.LISA FÖRARE WINBLADHär matskribent för Sydsvenskan, grundare av sajten Taffel.se, tidigare redaktör på Gourmet och författare till flera kokböcker.Fysikern MALIN SANDSTRÖM har doktorerat på luktsinnet. Hon är kommunikatör och frilansande vetenskapsskribent.Illustratören JENNY MÖRT- SELL har arbetat för uppdrags- givare som The New York Times, Vouge, och Diesel.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Matmolekyler : kokbok för nyfikna (2013)

I augusti 2013 släpptes boken Matmolekyler : kokbok för nyfikna skriven av Lisa Förare Winbladh, Malin Sandström. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 363 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Ponto Pocket.

Köp boken Matmolekyler : kokbok för nyfikna på Studentapan och spara pengar.

Referera till Matmolekyler : kokbok för nyfikna (Upplaga 1)

Harvard

Winbladh, L. F. & Sandström, M. (2013). Matmolekyler : kokbok för nyfikna. 1:a uppl. Ponto Pocket.

Oxford

Winbladh, Lisa Förare & Sandström, Malin, Matmolekyler : kokbok för nyfikna, 1 uppl. (Ponto Pocket, 2013).

APA

Winbladh, L. F., & Sandström, M. (2013). Matmolekyler : kokbok för nyfikna (1:a uppl.). Ponto Pocket.

Vancouver

Winbladh LF, Sandström M. Matmolekyler : kokbok för nyfikna. 1:a uppl. Ponto Pocket; 2013.