Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar; Lotta Skoglund, Staffan Lindeberg, Jerry Soffman; 2004
Begagnad
Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar; Lotta Skoglund, Staffan Lindeberg, Jerry Soffman; 2004
Begagnad

Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagarUpplaga 1

av Lotta Skoglund, Staffan Lindeberg, Jerry Soffman

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2004
  • ISBN: 9789127355590
  • Sidor: 128 st
  • Förlag: Natur & Kultur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Genom att äta den mat som vi biologiskt är byggda för kan vi undvika de flesta välfärdssjukdomar och som bonus gå ner i vikt. På ett lättillgängligt sätt presenteras här den medicinska bakgrunden till stenålderskostens positiva effekter när det gäller att förebygga folksjukdomar, och hur naturfolkens mathållning kan tillämpas av dagens västerlänningar. Vi får också läckra recept på allt från frukostar, mellanmål, luncher och middagar till såser, tillbehör, drycker, desserter och en trerätters middag för gäster. Fetma, hjärtinfarkt, diabetes, stroke och cancer är exempel på sjukdomar som förekommer i mycket liten omfattning hos de naturfolk som fortfarande äter det vi kallar stenåldersmat, paleolitisk kost. Det är ett evolutionsmedicinskt faktum att våra kroppar fortfarande är anpassade till den mat som fanns under äldre stenåldern. Frukt, grönsaker, rotfrukter, magert kött, fisk och skaldjur, ägg och nötter är inte bara nyttiga livsmedel som håller oss friska de håller oss också smala. Att stenålderskosten är en effektiv bantingsmetod framgår av intervjuer med personer som tappat åtskilliga kilon genom att lägga om kosten. Förutom de senaste medicinska rönen om stenåldersmaten ges information om bland annat glykemiskt index, vitaminer och mineraler, syra/bas-balansen, fetter, salt och socker. Recepten kompletteras med inspirerande färgbilder.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar (2004)

I september 2004 släpptes boken Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar skriven av Lotta Skoglund, Staffan Lindeberg, Jerry Soffman. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 128 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar på Studentapan och spara pengar.

Referera till Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar (Upplaga 1)

Harvard

Skoglund, L., Lindeberg, S. & Soffman, J. (2004). Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar. 1:a uppl. Natur & Kultur.

Oxford

Skoglund, Lotta, Lindeberg, Staffan & Soffman, Jerry, Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar, 1 uppl. (Natur & Kultur, 2004).

APA

Skoglund, L., Lindeberg, S., & Soffman, J. (2004). Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar (1:a uppl.). Natur & Kultur.

Vancouver

Skoglund L, Lindeberg S, Soffman J. Modern stenåldersmat : fakta och recept för 14 dagar. 1:a uppl. Natur & Kultur; 2004.