Näring och hälsa; Ulla Johansson; 2007
5+ säljare

Näring och hälsa Upplaga 2

av Ulla Johansson
Intresset för mat och hälsa är större än någonsin. I denna bok presenteras såväl baskunskaper som information om nya forskningsrön inom området. Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som - livsmedelskunskap - matens betydelse för uppkomst och utveckling av - övervikt - hjärt- och kärlsjukdomar - diabetes - cancer - osteoporos - hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar. I denna andra upplaga har alla näringsrekommendationer anpassats efter de senaste rekommendationerna från Livsmedelsverket (SNR-05). Dessutom har nya märkningsregler, utvidgade regler för nyckelhålet samt en genomgång av populära bantningsdieter tillkommit. Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkesutövning behöver insikt i och kunskap om matens och näringens betydelse för hälsa och välbefinnande. Även andra som vill lära sig mer om vilka livsmedel som passar in i en hälsosam kost, både vad avser blandkost och vegetarisk kost, kan ha glädje av boken. I priset ingår webbaserade interaktiva övningar samt illustrationsmaterial som kan användas som power point-bilder eller OH-bilder i undervisningen. Testa övningarna genom att klicka på Demo.
Intresset för mat och hälsa är större än någonsin. I denna bok presenteras såväl baskunskaper som information om nya forskningsrön inom området. Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som - livsmedelskunskap - matens betydelse för uppkomst och utveckling av - övervikt - hjärt- och kärlsjukdomar - diabetes - cancer - osteoporos - hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar. I denna andra upplaga har alla näringsrekommendationer anpassats efter de senaste rekommendationerna från Livsmedelsverket (SNR-05). Dessutom har nya märkningsregler, utvidgade regler för nyckelhålet samt en genomgång av populära bantningsdieter tillkommit. Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkesutövning behöver insikt i och kunskap om matens och näringens betydelse för hälsa och välbefinnande. Även andra som vill lära sig mer om vilka livsmedel som passar in i en hälsosam kost, både vad avser blandkost och vegetarisk kost, kan ha glädje av boken. I priset ingår webbaserade interaktiva övningar samt illustrationsmaterial som kan användas som power point-bilder eller OH-bilder i undervisningen. Testa övningarna genom att klicka på Demo.
Upplaga: 2a upplagan
Utgiven: 2007
ISBN: 9789144019727
Förlag: Studentlitteratur AB
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 344 st
4 upplagor
Upplaga 4 (2020)
från 455 kr
Upplaga 3 (2014)
från 215 kr
Upplaga 1 (2004)
från 149 kr
Upplaga 2 (2007)
från 95 kr
Intresset för mat och hälsa är större än någonsin. I denna bok presenteras såväl baskunskaper som information om nya forskningsrön inom området. Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som - livsmedelskunskap - matens betydelse för uppkomst och utveckling av - övervikt - hjärt- och kärlsjukdomar - diabetes - cancer - osteoporos - hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar. I denna andra upplaga har alla näringsrekommendationer anpassats efter de senaste rekommendationerna från Livsmedelsverket (SNR-05). Dessutom har nya märkningsregler, utvidgade regler för nyckelhålet samt en genomgång av populära bantningsdieter tillkommit. Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkesutövning behöver insikt i och kunskap om matens och näringens betydelse för hälsa och välbefinnande. Även andra som vill lära sig mer om vilka livsmedel som passar in i en hälsosam kost, både vad avser blandkost och vegetarisk kost, kan ha glädje av boken. I priset ingår webbaserade interaktiva övningar samt illustrationsmaterial som kan användas som power point-bilder eller OH-bilder i undervisningen. Testa övningarna genom att klicka på Demo.
Intresset för mat och hälsa är större än någonsin. I denna bok presenteras såväl baskunskaper som information om nya forskningsrön inom området. Boken redogör för den klassiska näringsläran, dvs. energibehov, protein, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler, men täcker även in områden som - livsmedelskunskap - matens betydelse för uppkomst och utveckling av - övervikt - hjärt- och kärlsjukdomar - diabetes - cancer - osteoporos - hur vegetarisk kost bör vara sammansatt för att ge bäst förutsättning för hälsa i alla åldrar. I denna andra upplaga har alla näringsrekommendationer anpassats efter de senaste rekommendationerna från Livsmedelsverket (SNR-05). Dessutom har nya märkningsregler, utvidgade regler för nyckelhålet samt en genomgång av populära bantningsdieter tillkommit. Näring och hälsa vänder sig till alla som i sin utbildning eller yrkesutövning behöver insikt i och kunskap om matens och näringens betydelse för hälsa och välbefinnande. Även andra som vill lära sig mer om vilka livsmedel som passar in i en hälsosam kost, både vad avser blandkost och vegetarisk kost, kan ha glädje av boken. I priset ingår webbaserade interaktiva övningar samt illustrationsmaterial som kan användas som power point-bilder eller OH-bilder i undervisningen. Testa övningarna genom att klicka på Demo.
Begagnad bok
95 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
95 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar