Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat; Gunilla von Heland; 2008
Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat; Gunilla von Heland; 2008

Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om MatUpplaga 1

av Gunilla von Heland

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2008
  • ISBN: 9789151850634
  • Sidor: 160 st
  • Förlag: Prisma
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Fisk och skaldjur är god och nyttig mat som vi bör äta två till tre gånger i veckan (enligt Livsmedelsverket). Och det är inte alls så krångligt att laga till läckra fiskrätter. Här får du, förutom inspiration till nya goda rätter, hjälp att välja rätt fisksorter så att du inte bidrar till utrotningen av hotade arter. Många känner sig idag osäkra på fisk. Man vet inte heller riktigt vilken fisk man ska välja med tanke på utrotningshoten för många arter. Det kan även vara svårt att variera sig och få inspiration till nya, goda rätter. Men fisk och skaldjur är god och nyttig mat som innehåller nyttiga omega-3 fetter, vitaminer och mineraler. Vi bör äta hela 120 g per person två till tre gånger i veckan enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Gör du det? Fisk och skaldjur är självklart inte bara nyttigt, utan framförallt väldigt gott. Boken innehåller läckra rätter som passar både till vardag och fest utan att det för den skull behöver ta en hel eftermiddag att laga dem. Fisk är faktiskt många gånger snabbmat. Här finns klassiska recept som stekt sill och kokta dillkräftor och mängder av nya spännande recept med både insjöfisk och havsfisk. Boken innehåller inte några utrotningshotade fiskar som finns på WWF:s röda lista. Förutom de många recepten innehåller den en mängd fakta om hanteringen av fisk, alltifrån hur man ser om fisken är färsk till hur man rensar och flår olika typer av fiskar och skaldjur. Dessutom vissa grundrecept, exempelvis hur man kokar en fiskbuljong, gör en vitvinssås eller en perfekt aioli. Ur innehållet: sill och strömming, plattfiskar, torskfiskar, sej, kolja, långa, hooki, gös, gädda, abborre, skaldjur, fiskgrytor och soppor, laxfiskar, såser, övrigt, filea, flå, bena ur etc, vilka fiskar som är med på WWF:s röda lista, fångstmetoder, certifiering, krav och MSC-märkning, åtgång, hållbarhet, förvaring. Fisk & skaldjur är rikt illustrerad med läckra matbilder.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat (2008)

I september 2008 släpptes boken Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat skriven av Gunilla von Heland. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 160 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Prisma.

Köp boken Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat på Studentapan och spara pengar.

Referera till Nya Fisk & skaldjur : ur Allt om Mat (Upplaga 1)

Harvard

Heland, G. von (2008). Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat. 1:a uppl. Prisma.

Oxford

Heland, Gunilla von, Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat, 1 uppl. (Prisma, 2008).

APA

Heland, G. von. (2008). Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat (1:a uppl.). Prisma.

Vancouver

Heland G von. Nya Fisk & skaldjur  : ur Allt om Mat. 1:a uppl. Prisma; 2008.