Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning; Linnéa Sjögren, Karolina Martinson; 2021
Begagnad
-8%
Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning; Linnéa Sjögren, Karolina Martinson; 2021
Begagnad
-8%

Plocka tång & strandväxter : recept och tillagningUpplaga 1

av Linnéa Sjögren, Karolina Martinson

5.0 (1)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2021
  • ISBN: 9789127174290
  • Sidor: 204 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Utsedd till årets Undervisningslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2022. "... bör ha sin givna plats i hyllan hos alla som är intresserade av mat, miljö, hälsa och hav." Strömstads Tidning / Norra Bohuslän "Plocka tång & strandväxter fungerar både som väckarklocka för våra vatten och som tipsbok, där man lär sig när, var och hur man ska plocka och skörda tång - som ingång och ingrediens i mängder av olika rätter och smaksättare." Gourmet Linnéa Sjögren och Karolina Martinson är tångdykerskor och har under många år jobbat med att anordna kurser och plocka tång och strandväxter som de säljer till restauranger. Här delar de med sig av sina samlade kunskaper för att öka medvetenheten om det skafferi som finns lättillgängligt direkt under havsytan och längs strandkanterna. Det är dags att ge tången sin självklara plats i vår matkultur. Med spännande smak, konsistens och skönhet är den en tillgång i både matlagning och bakning – och dessutom är tång både nyttigt och miljövänligt. Ett 20-tal tångarter och ett 30-tal strandväxter presenteras med information om skördesäsong, näringsinnehåll och användningstips. Du får en grund för att själv kunna skörda både tång och strandväxter på ett hållbart sätt. Boken innehåller också grundläggande tekniker för att förvara, torka, lägga in och salta tång och cirka 70 recept på allt från tillbehör, som tångbröd, rörhinneolja och seaweedkimchi, till hela rätter som skrei i sockertång, tångtacos och pasta med musslor och havssallat. ”Men tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinssons nyutkomna bok Plocka tång & strandväxter (Natur & Kultur) öppnar en helt ny värld.” SvD Perfect Guide ”I Plocka tång och strandväxter guidar Linnéa Sjögren och Karolina Martinson oss till en modern matupplevelse med allt vad stranden har att erbjuda.” Nya Rum ”I den här fina och inspirerande boken delar de [Karolina Martinson och Linnéa Sjögren] med sig av sina kunskaper för att få fler att upptäcka glädjen och nyttan med tång.” BTJ

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning (2021)

I november 2021 släpptes boken Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning skriven av Linnéa Sjögren, Karolina Martinson. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 204 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning på Studentapan och spara uppåt 8% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning (Upplaga 1)

Harvard

Sjögren, L. & Martinson, K. (2021). Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Sjögren, Linnéa & Martinson, Karolina, Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2021).

APA

Sjögren, L., & Martinson, K. (2021). Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Sjögren L, Martinson K. Plocka tång & strandväxter : recept och tillagning. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2021.