Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet; Katarina Nordgren, Tomas Södergren; 2013
Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet; Katarina Nordgren, Tomas Södergren; 2013

Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet

av Katarina Nordgren, Tomas Södergren

  • Utgiven: 2013
  • ISBN: 9789155259198
  • Sidor: 143 st
  • Förlag: Bokförlaget Semic
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

Slottsträdgården Ulriksdal utanför Stockholm är en oas för alla som älskar trädgård, inredning och god design. Som kronan på verket står varje vardag en överdådig vegetarisk buffé uppdukad i Trädgårdscaféet. Där finns soppor, sallader och varmrätter, skapade av Trädgårdscaféets kreativa kockar. Allt lagat av säsongens råvaror och med influenser från världens alla hörn. Allt fler funderar över sitt köttätande och intresset för vegetarisk mat ökar liksom efterfrågan på recept till goda, lättlagade vegorätter. Recepten är idealiska när man vill bjuda på en annorlunda buffé. Rätterna har en grön bas, men det går utmärkt att servera dem tillsammans med kött, fågel och fisk om man så önskar. Boken innehåller ca 100 recept som omfattar allt från gröna varmrätter och pastasåser till sallader, bröd, läckra bakverk och till och med julmat. Här finns reggaepizza, karibisk ananasgryta och den berömda hummusen. Boken berättar om odlingarna i Slottsträdgården, vi får till exempel följa en rödbeta från frö till biff! Men här finns också exempel på hur man själv kan odla i liten skala. Vill du kanske odla sockerärtor på balkongen eller kryddor i krukor? Vad gör man om broccolin får både jordloppor och konstiga larver? Vad är viktigt när det gäller jord, gödsel och skötsel av en köksträdgård? Bosse Rappne, Slottsträdgårdens välkände trädgårdsmästare, berättar och kommer med sina bästa tips. Detta är en överdådigt vacker bok om den fantastiska miljön på Ulriksdal med mängder av härliga bilder.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet (2013)

I mars 2013 släpptes boken Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet skriven av Katarina Nordgren, Tomas Södergren. Den är skriven på svenska och består av 143 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Bokförlaget Semic.

Köp boken Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet på Studentapan och spara pengar.

Referera till Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet

Harvard

Nordgren, K. & Södergren, T. (2013). Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet. Bokförlaget Semic.

Oxford

Nordgren, Katarina & Södergren, Tomas, Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet (Bokförlaget Semic, 2013).

APA

Nordgren, K., & Södergren, T. (2013). Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet. Bokförlaget Semic.

Vancouver

Nordgren K, Södergren T. Slottsträdgården Ulriksdal : grön mat och njutning från trädgårdscaféet. Bokförlaget Semic; 2013.