Socker och fett på gott och ont; Charlotte Erlansson-Albertsson; 2004

Socker och fett på gott och ont Upplaga 1

av Charlotte Erlansson-Albertsson
Socker och fett på gott och ont
Erlanson-Albertsson, Charlotte

Vad väljer vi att äta när vi är hungriga? Varför fortsätter vi att äta när vi redan är mätta? Hur kommer det sig att man alltid är så hungrig morgonen efter det att man ätit en sen och stadig måltid? Varför tycker vi choklad och godis är så gott? Kan man bli beroende av socker? Är light-drycker farliga?
Vår urgamla biologi har begränsade möjligheter att anpassa sig till den moderna kulturen. Vi måste visa respekt för den biologi som varit så framgångsrik under 500 miljoner år. Hur kan vi på bästa sätt hantera det överflöd av god mat och dryck som finns idag? Går det via kunskap eller kan vi låta känslan leda oss till ett balanserat ätande?
Författarens utgångspunkt är vår aptit, och då kanske främst vår smak för det söta och feta, och hur det påverkar oss. Hungern gör oss aktiva och driver oss att äta - men inte bara hungern. Vi äter och dricker också för att maten eller drycken smakar bra eller för att vi är stressade eller olyckliga. Mat som är billig eller gratis stimulerar också aptiten.
Författaren dels delar med sig av sin stora kunskap på det här området och vi får ta del av intressanta experiment. Med säker hand leder hon oss ner till den osynliga världen på molekylnivå.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet där hon verkar som professor och forskare i cell- och molekylärbiologi. Hon är även en ofta anlitad föreläsare i ämnet.
Socker och fett på gott och ont
Erlanson-Albertsson, Charlotte

Vad väljer vi att äta när vi är hungriga? Varför fortsätter vi att äta när vi redan är mätta? Hur kommer det sig att man alltid är så hungrig morgonen efter det att man ätit en sen och stadig måltid? Varför tycker vi choklad och godis är så gott? Kan man bli beroende av socker? Är light-drycker farliga?
Vår urgamla biologi har begränsade möjligheter att anpassa sig till den moderna kulturen. Vi måste visa respekt för den biologi som varit så framgångsrik under 500 miljoner år. Hur kan vi på bästa sätt hantera det överflöd av god mat och dryck som finns idag? Går det via kunskap eller kan vi låta känslan leda oss till ett balanserat ätande?
Författarens utgångspunkt är vår aptit, och då kanske främst vår smak för det söta och feta, och hur det påverkar oss. Hungern gör oss aktiva och driver oss att äta - men inte bara hungern. Vi äter och dricker också för att maten eller drycken smakar bra eller för att vi är stressade eller olyckliga. Mat som är billig eller gratis stimulerar också aptiten.
Författaren dels delar med sig av sin stora kunskap på det här området och vi får ta del av intressanta experiment. Med säker hand leder hon oss ner till den osynliga världen på molekylnivå.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet där hon verkar som professor och forskare i cell- och molekylärbiologi. Hon är även en ofta anlitad föreläsare i ämnet.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2004
ISBN: 9789153424956
Förlag: Ica Bokförlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 202 st
Socker och fett på gott och ont
Erlanson-Albertsson, Charlotte

Vad väljer vi att äta när vi är hungriga? Varför fortsätter vi att äta när vi redan är mätta? Hur kommer det sig att man alltid är så hungrig morgonen efter det att man ätit en sen och stadig måltid? Varför tycker vi choklad och godis är så gott? Kan man bli beroende av socker? Är light-drycker farliga?
Vår urgamla biologi har begränsade möjligheter att anpassa sig till den moderna kulturen. Vi måste visa respekt för den biologi som varit så framgångsrik under 500 miljoner år. Hur kan vi på bästa sätt hantera det överflöd av god mat och dryck som finns idag? Går det via kunskap eller kan vi låta känslan leda oss till ett balanserat ätande?
Författarens utgångspunkt är vår aptit, och då kanske främst vår smak för det söta och feta, och hur det påverkar oss. Hungern gör oss aktiva och driver oss att äta - men inte bara hungern. Vi äter och dricker också för att maten eller drycken smakar bra eller för att vi är stressade eller olyckliga. Mat som är billig eller gratis stimulerar också aptiten.
Författaren dels delar med sig av sin stora kunskap på det här området och vi får ta del av intressanta experiment. Med säker hand leder hon oss ner till den osynliga världen på molekylnivå.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet där hon verkar som professor och forskare i cell- och molekylärbiologi. Hon är även en ofta anlitad föreläsare i ämnet.
Socker och fett på gott och ont
Erlanson-Albertsson, Charlotte

Vad väljer vi att äta när vi är hungriga? Varför fortsätter vi att äta när vi redan är mätta? Hur kommer det sig att man alltid är så hungrig morgonen efter det att man ätit en sen och stadig måltid? Varför tycker vi choklad och godis är så gott? Kan man bli beroende av socker? Är light-drycker farliga?
Vår urgamla biologi har begränsade möjligheter att anpassa sig till den moderna kulturen. Vi måste visa respekt för den biologi som varit så framgångsrik under 500 miljoner år. Hur kan vi på bästa sätt hantera det överflöd av god mat och dryck som finns idag? Går det via kunskap eller kan vi låta känslan leda oss till ett balanserat ätande?
Författarens utgångspunkt är vår aptit, och då kanske främst vår smak för det söta och feta, och hur det påverkar oss. Hungern gör oss aktiva och driver oss att äta - men inte bara hungern. Vi äter och dricker också för att maten eller drycken smakar bra eller för att vi är stressade eller olyckliga. Mat som är billig eller gratis stimulerar också aptiten.
Författaren dels delar med sig av sin stora kunskap på det här området och vi får ta del av intressanta experiment. Med säker hand leder hon oss ner till den osynliga världen på molekylnivå.
Charlotte Erlanson-Albertsson är verksam vid Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet där hon verkar som professor och forskare i cell- och molekylärbiologi. Hon är även en ofta anlitad föreläsare i ämnet.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)