Tokyo food; Petter Bjerke; 2014
Tokyo food; Petter Bjerke; 2014

Tokyo foodUpplaga 1

av Petter Bjerke

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2014
  • ISBN: 9789127140264
  • Sidor: 136 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Utsedd till Årets etniska kokbok av Måltidsakademien. Tokyo världens godaste stad. I boken får du möta såväl enkla nudelmakare, hängivna munkar i tempelköken som lyxiga kaisekirestauranger i stadens skyskrapor. Smaka på exotiska råvaror som vilda grönsaker från Fujibergen, råa sjöborregenitalier och kycklingsashimi. Shoppa på världens största fiskmarknad, lär dig grunderna om allt från sushi till tempurafritering och följa med hem till Tokyobornas egna middagsbord. Boken är en introduktion till Tokyo och det japanska köket och innehåller ett 40-tal recept. Den gavs ut första gången 2010 och kommer nu i en efterlängtad nyutgåva i danskt band. Petter Bjerke är mat- och dryckesskribent. Han skriver regelbundet för olika mattidningar och har tidigare gett ut Te från Sencha till Lapsang och Koreansk mat. Fotografen Gustav Karlsson Frost arbetar med mode och porträtt och har sedan många år arbetat i Japan. Markus Karlsson Frost är art director på speltidningen Level med rötter i den japanska tv-spelskulturen. "Det lokala sushihaket bleknar och ressuget ökar. Eller stanna hemma och prova de förvånansvärt enkla recepten." Helena Jansson, MatMagasinet "Kulinarisk allmänbildning." Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Tokyo food (2014)

I september 2014 släpptes boken Tokyo food skriven av Petter Bjerke. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 136 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Tokyo food på Studentapan och spara pengar.

Referera till Tokyo food (Upplaga 1)

Harvard

Bjerke, P. (2014). Tokyo food. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Bjerke, Petter, Tokyo food, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2014).

APA

Bjerke, P. (2014). Tokyo food (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Bjerke P. Tokyo food. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2014.