Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal; Katarina Nordgren; 2015
Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal; Katarina Nordgren; 2015

Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal

av Katarina Nordgren

  • Utgiven: 2015
  • ISBN: 9789174245295
  • Sidor: 175 st
  • Förlag: Bonnier Fakta
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Vid Ulriksdals Slottsträdgård i Solna, strax norr om Stockholm, finns ett litet trädgårdscafé som ligger insprängt mitt bland växthus och odlingar. Där serveras varje vardag en överdådig vegetarisk lunchbuffé som lockar småbarnsfamiljer, tonåringar och gamla, veganer såväl som icke-vegetarianer. Alla kommer de för den underbara matens skull och för att få andas ut en stund i en rofylld miljö där alla sinnen får stimulans. Skribenten Katarina Nordgren och fotograf Tomas Södergren bestämde sig för att göra en bok om stället och dess mat och i samarbete med kockarna Fredrik Karlsson, Luis Acuna och Mia Krook har de skapat en kokbok som är både inspirerande och vacker. I Vegetariskthittar du både svenska rårakor och indonesisk morotssoppa, tänkta för dagens lilla hushåll som ofta består av en eller två personer. Recepten omfattar sallader, smårätter, gröna varmrätter, paj, pizza o pasta, soppor samt bröd och bakat och här finns till och med ett eget litet kapitel om vegetarisk julmat. Att laga vegetarisk mat behöver inte vara krångligt eller svårt. Samtliga rätter i den här boken är enkla och okomplicerade och det enda som behövs är råvaror som man lätt hittar i närmsta livsmedelsbutik. Oavsett varför man väljer att äta vegatariskt – av etiska, ekologiska eller ekonomiska skäl – så väljer allt fler att prova och märker att de helt enkelt mår bra, ett skäl så gott som något. Kocken Fredrik Karlsson trodde att han skulle få ta med sig fläskkarré i matlådan för att bli mätt, men berättar nu istället lyriskt om de äldre män som vågat sig på hans lunchbuffé och efteråt säger att du aldrig har ätit godare mat. Och gissa om grisarna som strövar i hagen utanför Trädgårdscaféet är glada för det! Tidigare upplagor av Vegetariskt har snabbt sålt slut. Nu ger vi ut boken ytterligare en gång i vårt behändiga mjukbandsformat.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal (2015)

I september 2015 släpptes boken Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal skriven av Katarina Nordgren. Den är skriven på svenska och består av 175 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Bonnier Fakta.

Köp boken Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal på Studentapan och spara uppåt 35% jämfört med lägsta nypris hos bokhandeln.

Referera till Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal

Harvard

Nordgren, K. (2015). Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal. Bonnier Fakta.

Oxford

Nordgren, Katarina, Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal (Bonnier Fakta, 2015).

APA

Nordgren, K. (2015). Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal. Bonnier Fakta.

Vancouver

Nordgren K. Vegetariskt : mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal. Bonnier Fakta; 2015.