Det goda Italien : mat, människor och recept; Peter Loewe; 2007
Det goda Italien : mat, människor och recept; Peter Loewe; 2007

Det goda Italien : mat, människor och receptUpplaga 1

av Peter Loewe

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2007
  • ISBN: 9789127357150
  • Sidor: 143 st
  • Förlag: Natur & Kultur
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

I Italien har varje landskap och ibland minsta dalgång sina egna unika matspecialiteter. Förflytta dig fem mil och du upptäcker nya rätter och ett annat bröd. En tallrik spaghetti med ragu är två väsensskilda saker i Bologna och i Neapel. Vad som förenar är respekt för traditionen, att bara använda de bästa råvarorna och omsorgen med vilken allting tillagas. Det goda Italien är ett resultat av flera års matresor runtom i Italien där Peter Loewe varvar berättelser från möten med människor med ett 80-tal genuina och klassiska recept. Han träffar gorgonzolaproducenter i Lombardiet och får följa den känsliga processen att ta fram färdiga, lagom krämiga varianter av den berömda osten. I risriket Piemonte berättar bönderna om det hårda arbetet med att skörda och tröska olika rissorter innan de förvandlas till en rad rätter som saffransrisotto, rispudding och panissa. Venedig lockar med cicchetti, en italiensk motsvarighet till tapas, som består av läckra smårätter som grillad bläckfisk, ugnsgratinerad ansjovis och krispiga potatiskroketter. Och från San Vincenzo på den toskanska kusten får man ta del av en överdådig fisksoppa, cacciucco, som tillagas efter konstens alla regler och serveras med ett berg av fisk, skaldjur och musslor. Att resa med mat i tankarna är ett bra sätt att förstå Italiens historia, rikedom och livsstil och många är de kockar och restauranger som öppnar sina kök och hemliga receptsamlingar.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Det goda Italien : mat, människor och recept (2007)

I mars 2007 släpptes boken Det goda Italien : mat, människor och recept skriven av Peter Loewe. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 143 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Det goda Italien : mat, människor och recept på Studentapan och spara pengar.

Referera till Det goda Italien : mat, människor och recept (Upplaga 1)

Harvard

Loewe, P. (2007). Det goda Italien : mat, människor och recept. 1:a uppl. Natur & Kultur.

Oxford

Loewe, Peter, Det goda Italien : mat, människor och recept, 1 uppl. (Natur & Kultur, 2007).

APA

Loewe, P. (2007). Det goda Italien : mat, människor och recept (1:a uppl.). Natur & Kultur.

Vancouver

Loewe P. Det goda Italien : mat, människor och recept. 1:a uppl. Natur & Kultur; 2007.