Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya); Stefan Ekengren; 2019
Helt ny
Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya); Stefan Ekengren; 2019
Helt ny

Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya)Upplaga 1

av Stefan Ekengren

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2019
  • ISBN: 9789127162150
  • Sidor: 302 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska

Om boken

”Maten vi äter under årets högtider är livsviktig. Det är kultur på absolut högsta nivå och för mig på blodigaste allvar. Och det är samtidigt både sjukt härligt och hemskt betungande. Det finns ju så många måsten och individuella favoriter.” Stefan Ekengren reder ut begreppen kring våra traditionella svenska högtider och ger dig både klassiska och nya recept. Inför varje högtid får du hjälp med planering och förslag på arbetsordningen. Hur långt i förväg går det till exempel att grava laxen, rulla köttbullarna eller baka påsktårtan? I påskkapitlet varvas recept på fyllda ägghalvor, pocherade ägg och ugnsomeletter med lammstek och vegetariska alternativ som broccoli- och getostpaj, och som avslutning en citron- och marängtårta med mazarinbotten. Kanske en äggtoddy också. Under midsommar gäller det att få till den perfekta mathållningen från morgon till kväll. Då serveras jordgubbsfrukost, ett praktverk till matjessilltårta, lerpottasill och på kvällen olika grillspett med lax, biff och grönsaker. Och så kanske den största högtiden av alla, julen. Förutom den självklara skinkan och Janssons frestelse finns recept på bland annat laxtartar med kapris och dragon, sellerisallad och finsk kålrotslåda – och en riktigt maffig annandagsmiddag med helstekt kalkon och gräddsky. Boken innehåller totalt cirka 200 recept och är ett referensverk att återkomma till gång på gång.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya) (2019)

I september 2019 släpptes boken Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya) skriven av Stefan Ekengren. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 302 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya) på Studentapan och spara pengar.

Referera till Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya) (Upplaga 1)

Harvard

Ekengren, S. (2019). Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya). 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Ekengren, Stefan, Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya), 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2019).

APA

Ekengren, S. (2019). Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya) (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Ekengren S. Högtid : jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming : alla de klassiska rätterna (och några nya). 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2019.