Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept; Sara Berg; 2018
Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept; Sara Berg; 2018

Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 receptUpplaga 1

av Sara Berg

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2018
  • ISBN: 9789127157071
  • Sidor: 175 st
  • Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom en äkta ragù bolognese och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand. Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras. Dessutom delar italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det lombardisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast. Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig laga en carbonara på färskpasta eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna. Sara Berg är frilansjournalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco. "I boken får vi lära oss varför pasta bör blandas med såsen direkt i pannan och vad det är för skillnad på tajarin och spaghetti. Men framför allt får vi riktiga familjerecept. Detta är nästan lika mycket en kokbok som en guidebok till 12 av Italiens 20 regioner." SvD "vi lär oss nycklarna till att laga de allra godaste pastarätterna från grunden" Damernas Värld

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept (2018)

I oktober 2018 släpptes boken Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept skriven av Sara Berg. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 175 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är Natur & Kultur Allmänlitteratur som har sitt säte i Stockholm.

Köp boken Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept på Studentapan och spara pengar.

Referera till Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept (Upplaga 1)

Harvard

Berg, S. (2018). Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Oxford

Berg, Sara, Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept, 1 uppl. (Natur & Kultur Allmänlitteratur, 2018).

APA

Berg, S. (2018). Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept (1:a uppl.). Natur & Kultur Allmänlitteratur.

Vancouver

Berg S. Pasta på italienska : 12 regioner 25 pastasorter 50 recept. 1:a uppl. Natur & Kultur Allmänlitteratur; 2018.