Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang; Mats Jonson, Johan Sörberg; 2010

Praktisk gastronomi Bröd för bageri och restaurang Upplaga 1

av Mats Jonson, Johan Sörberg
Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang tar upp de praktiska delarna av gastronomin som handlar om bröd och bagaryrket.Läs merI ett bageri och på en restaurang bakar man bröd för sina kunder. Bakar man ett gott bröd återkommer kunderna. Det är en av bagarens stora utmaningar, att varje dag, hela året, baka ett lika gott och vackert bröd som föregående dag. Boken lär därför ut hantverket och tar även upp presentation, förpackning och val av brödsorter.Alla moment lärs ut från grunden och tar fasta på helhetstänkandet kring bröd och bageri - från val av mjölsort, via jäsmetoder och olika ugnstyper till recept på riktigt goda bröd. Bakprocessen tydliggörs och moment som hur man bäst arbetar med olika typer av degar behandlas ingående. I det tydliga felsökningsschemat kan man söka hjälp om något går fel. Begreppen kring naturliga jäsdegar reds ut och texten tar upp skillnaderna mellan levain, surdeg och desem.Ett fyrtiotal noga utprovade recept på traditionella bröd, uppdaterade klassiker och nya skapelser fungerar inte bara som bra tips, utan inspirerar också läsaren till att baka riktigt goda och vackra matbröd.Boken är rikt illustrerad med tydliga bilder på bagarens alla redskap och maskiner. De vackra fotografierna av såväl bagerimiljöer som bröd både instruerar och inspirerar.Boken vänder sig i första hand till studerande på gymnasieskolans Livsmedelsprogram, kurserna Bageri A, B och C. Den fungerar även som individuellt val på Hotell- och restaurangprogrammet.Om författarnaMats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är verksam som mat- och dryckesskribent och har tidigare i serien Praktisk gastronomi skrivit Laga mat i restaurang, Drycker på restaurang, Laga mat i storkök samt tillsammans med Miriam Bagner-Jensmar Servera på restaurang. De båda senare belönades som "Bästa utbildningslitteratur" i Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 respektive 2008.Johan Sörberg driver Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och är tränare för svenska bagarlandslaget. Han föreläser vid bageriutbildningar, bakar bröd i tv och har tidigare skrivit böckerna Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets söta.
Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang tar upp de praktiska delarna av gastronomin som handlar om bröd och bagaryrket.Läs merI ett bageri och på en restaurang bakar man bröd för sina kunder. Bakar man ett gott bröd återkommer kunderna. Det är en av bagarens stora utmaningar, att varje dag, hela året, baka ett lika gott och vackert bröd som föregående dag. Boken lär därför ut hantverket och tar även upp presentation, förpackning och val av brödsorter.Alla moment lärs ut från grunden och tar fasta på helhetstänkandet kring bröd och bageri - från val av mjölsort, via jäsmetoder och olika ugnstyper till recept på riktigt goda bröd. Bakprocessen tydliggörs och moment som hur man bäst arbetar med olika typer av degar behandlas ingående. I det tydliga felsökningsschemat kan man söka hjälp om något går fel. Begreppen kring naturliga jäsdegar reds ut och texten tar upp skillnaderna mellan levain, surdeg och desem.Ett fyrtiotal noga utprovade recept på traditionella bröd, uppdaterade klassiker och nya skapelser fungerar inte bara som bra tips, utan inspirerar också läsaren till att baka riktigt goda och vackra matbröd.Boken är rikt illustrerad med tydliga bilder på bagarens alla redskap och maskiner. De vackra fotografierna av såväl bagerimiljöer som bröd både instruerar och inspirerar.Boken vänder sig i första hand till studerande på gymnasieskolans Livsmedelsprogram, kurserna Bageri A, B och C. Den fungerar även som individuellt val på Hotell- och restaurangprogrammet.Om författarnaMats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är verksam som mat- och dryckesskribent och har tidigare i serien Praktisk gastronomi skrivit Laga mat i restaurang, Drycker på restaurang, Laga mat i storkök samt tillsammans med Miriam Bagner-Jensmar Servera på restaurang. De båda senare belönades som "Bästa utbildningslitteratur" i Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 respektive 2008.Johan Sörberg driver Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och är tränare för svenska bagarlandslaget. Han föreläser vid bageriutbildningar, bakar bröd i tv och har tidigare skrivit böckerna Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets söta.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2010
ISBN: 9789147092956
Förlag: Liber
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 240 st
Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang tar upp de praktiska delarna av gastronomin som handlar om bröd och bagaryrket.Läs merI ett bageri och på en restaurang bakar man bröd för sina kunder. Bakar man ett gott bröd återkommer kunderna. Det är en av bagarens stora utmaningar, att varje dag, hela året, baka ett lika gott och vackert bröd som föregående dag. Boken lär därför ut hantverket och tar även upp presentation, förpackning och val av brödsorter.Alla moment lärs ut från grunden och tar fasta på helhetstänkandet kring bröd och bageri - från val av mjölsort, via jäsmetoder och olika ugnstyper till recept på riktigt goda bröd. Bakprocessen tydliggörs och moment som hur man bäst arbetar med olika typer av degar behandlas ingående. I det tydliga felsökningsschemat kan man söka hjälp om något går fel. Begreppen kring naturliga jäsdegar reds ut och texten tar upp skillnaderna mellan levain, surdeg och desem.Ett fyrtiotal noga utprovade recept på traditionella bröd, uppdaterade klassiker och nya skapelser fungerar inte bara som bra tips, utan inspirerar också läsaren till att baka riktigt goda och vackra matbröd.Boken är rikt illustrerad med tydliga bilder på bagarens alla redskap och maskiner. De vackra fotografierna av såväl bagerimiljöer som bröd både instruerar och inspirerar.Boken vänder sig i första hand till studerande på gymnasieskolans Livsmedelsprogram, kurserna Bageri A, B och C. Den fungerar även som individuellt val på Hotell- och restaurangprogrammet.Om författarnaMats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är verksam som mat- och dryckesskribent och har tidigare i serien Praktisk gastronomi skrivit Laga mat i restaurang, Drycker på restaurang, Laga mat i storkök samt tillsammans med Miriam Bagner-Jensmar Servera på restaurang. De båda senare belönades som "Bästa utbildningslitteratur" i Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 respektive 2008.Johan Sörberg driver Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och är tränare för svenska bagarlandslaget. Han föreläser vid bageriutbildningar, bakar bröd i tv och har tidigare skrivit böckerna Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets söta.
Praktisk gastronomi - bröd för bageri och restaurang tar upp de praktiska delarna av gastronomin som handlar om bröd och bagaryrket.Läs merI ett bageri och på en restaurang bakar man bröd för sina kunder. Bakar man ett gott bröd återkommer kunderna. Det är en av bagarens stora utmaningar, att varje dag, hela året, baka ett lika gott och vackert bröd som föregående dag. Boken lär därför ut hantverket och tar även upp presentation, förpackning och val av brödsorter.Alla moment lärs ut från grunden och tar fasta på helhetstänkandet kring bröd och bageri - från val av mjölsort, via jäsmetoder och olika ugnstyper till recept på riktigt goda bröd. Bakprocessen tydliggörs och moment som hur man bäst arbetar med olika typer av degar behandlas ingående. I det tydliga felsökningsschemat kan man söka hjälp om något går fel. Begreppen kring naturliga jäsdegar reds ut och texten tar upp skillnaderna mellan levain, surdeg och desem.Ett fyrtiotal noga utprovade recept på traditionella bröd, uppdaterade klassiker och nya skapelser fungerar inte bara som bra tips, utan inspirerar också läsaren till att baka riktigt goda och vackra matbröd.Boken är rikt illustrerad med tydliga bilder på bagarens alla redskap och maskiner. De vackra fotografierna av såväl bagerimiljöer som bröd både instruerar och inspirerar.Boken vänder sig i första hand till studerande på gymnasieskolans Livsmedelsprogram, kurserna Bageri A, B och C. Den fungerar även som individuellt val på Hotell- och restaurangprogrammet.Om författarnaMats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram. Han är verksam som mat- och dryckesskribent och har tidigare i serien Praktisk gastronomi skrivit Laga mat i restaurang, Drycker på restaurang, Laga mat i storkök samt tillsammans med Miriam Bagner-Jensmar Servera på restaurang. De båda senare belönades som "Bästa utbildningslitteratur" i Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 respektive 2008.Johan Sörberg driver Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och är tränare för svenska bagarlandslaget. Han föreläser vid bageriutbildningar, bakar bröd i tv och har tidigare skrivit böckerna Riddarbageriets bröd och Riddarbageriets söta.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)