Praktisk gastronomi Drycker på restaurang; Mats Jonson; 2009
1 säljare

Praktisk gastronomi Drycker på restaurang Upplaga 1

av Mats Jonson
Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker.
Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).

Läs mer
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Kartor och illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik.
Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista.
Lärarhandledning
Denna handledning är huvudsakligen avsedd att vara ett stöd för lärare som undervisar inom ämnet Dryckeskunskap vid gymnasieskolans restaurang och – livsmedelsprogram. Läroboken kan framförallt användas i kurserna Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRY0).
Handledningen bygger på läroboken Praktisk gastronomi – drycker på restaurang (Liber 2009) och syftar till att vara en god hjälp för undervisande lärare som har begränsad vana av ämnet och av att hålla provningar.
Boken berör dock bara i begränsad utsträckning de delar som omfattar ansvarsfull alkoholhantering. För att tillfredsställande uppfylla alla kursmål i den grundläggande kursen Drycker och ansvarsfull alkoholhantering, 100 p komplettera gärna med boken Drycker och ansvarsfull alkoholservering av Ingrid Lindholm (Liber 2013).

Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.
Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker.
Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).

Läs mer
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Kartor och illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik.
Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista.
Lärarhandledning
Denna handledning är huvudsakligen avsedd att vara ett stöd för lärare som undervisar inom ämnet Dryckeskunskap vid gymnasieskolans restaurang och – livsmedelsprogram. Läroboken kan framförallt användas i kurserna Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRY0).
Handledningen bygger på läroboken Praktisk gastronomi – drycker på restaurang (Liber 2009) och syftar till att vara en god hjälp för undervisande lärare som har begränsad vana av ämnet och av att hålla provningar.
Boken berör dock bara i begränsad utsträckning de delar som omfattar ansvarsfull alkoholhantering. För att tillfredsställande uppfylla alla kursmål i den grundläggande kursen Drycker och ansvarsfull alkoholhantering, 100 p komplettera gärna med boken Drycker och ansvarsfull alkoholservering av Ingrid Lindholm (Liber 2013).

Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2009
ISBN: 9789147092468
Förlag: Liber
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 272 st
Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker.
Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).

Läs mer
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Kartor och illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik.
Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista.
Lärarhandledning
Denna handledning är huvudsakligen avsedd att vara ett stöd för lärare som undervisar inom ämnet Dryckeskunskap vid gymnasieskolans restaurang och – livsmedelsprogram. Läroboken kan framförallt användas i kurserna Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRY0).
Handledningen bygger på läroboken Praktisk gastronomi – drycker på restaurang (Liber 2009) och syftar till att vara en god hjälp för undervisande lärare som har begränsad vana av ämnet och av att hålla provningar.
Boken berör dock bara i begränsad utsträckning de delar som omfattar ansvarsfull alkoholhantering. För att tillfredsställande uppfylla alla kursmål i den grundläggande kursen Drycker och ansvarsfull alkoholhantering, 100 p komplettera gärna med boken Drycker och ansvarsfull alkoholservering av Ingrid Lindholm (Liber 2013).

Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.
Idag har starka alternativa dryckeskulturer vuxit fram vid sidan av vin, vilket ställer nya krav på dem som arbetar i restaurang. Andra goda skäl för att behärska dryckeskunskap är att en allt större del av restaurangens intäkter kommer från just drycker.
Nu finns även en lärarhandledning till Praktisk gastronomi – drycker på restaurang som är den perfekta hjälpen till alla som ska undervisa i ämnena: Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRC0).

Läs mer
Utmärkande drag
- Praktiskt inriktad bok med fakta och ordlista
- Kartor och illustrationer kompletterar faktatexten för att underlätta förståelsen
Boken behandlar drycker som har koppling till mat: från aperitifer till vin och måltidsdrycker av skilda slag, vatten, alkoholfria alternativ, kaffe, digestiver samt tillhörande serveringsteknik.
Här får man lära sig mer om druvsorter från hela världen, vilka länder som odlar vin och hur man bygger och hanterar restaurangens vinkällare. Man får också idéer hur man kan sätta ihop en dryckeslista.
Lärarhandledning
Denna handledning är huvudsakligen avsedd att vara ett stöd för lärare som undervisar inom ämnet Dryckeskunskap vid gymnasieskolans restaurang och – livsmedelsprogram. Läroboken kan framförallt användas i kurserna Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 poäng (DRYDRC0) och Drycker, 100 poäng (DRYDRY0).
Handledningen bygger på läroboken Praktisk gastronomi – drycker på restaurang (Liber 2009) och syftar till att vara en god hjälp för undervisande lärare som har begränsad vana av ämnet och av att hålla provningar.
Boken berör dock bara i begränsad utsträckning de delar som omfattar ansvarsfull alkoholhantering. För att tillfredsställande uppfylla alla kursmål i den grundläggande kursen Drycker och ansvarsfull alkoholhantering, 100 p komplettera gärna med boken Drycker och ansvarsfull alkoholservering av Ingrid Lindholm (Liber 2013).

Om författarna
Mats Jonson undervisar och föreläser inom matlagning och drycker vid bland annat gymnasieskolans restaurangprogram och är verksam som mat- och dryckesskribent.
Begagnad bok
299 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
299 kr
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar