Våra livsmedel från jord till bord; Margareta Garpendal, Lena Sors Widell; 2009
spara 32%
5+ säljare

Våra livsmedel från jord till bord Upplaga 1

av Margareta Garpendal, Lena Sors Widell
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.

Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.

Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.

Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.

Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2009
ISBN: 9789147081301
Förlag: Liber
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 256 st
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.

Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.

Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235
Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.Dofter, smaker och gedigna kunskaper om våra råvaror. Våra livsmedel – från jord till bord förmedlar allt detta genom sin informativa text och det stora antalet illustrationer i färg. Här får läsaren verkligen lära känna råvarorna genom både text och bild.

Läs mer
Utmärkande drag
- Rikt illustrerad
- Varje kapitel har en introducerande text som ger en god överblick
- Kvalitetsfrågor, lagstiftning och märkning av livsmedel återkommer genomgående i boken
Boken är indelad i tre block som vardera innehåller ett antal kapitel.
Det första blocket, Från jord till bord, behandlar livsmedelskedjan med produktion, förädling, handel och konsumtion, råvarornas näringsinnehåll samt livsmedelssäkerhet och livsmedelslagstiftning.
De två andra blocken, vegetabiliska råvaror respektive animaliska råvaror, är tydligt strukturerade i råvarugrupper.
Vegetabiliska råvaror
Kapitlen inom blocket vegetabiliska råvaror är frukt och bär, mandel och nötter, grönsaker, potatis, sädesslag, matfett, svamp, kryddor, socker och sötningsmedel samt kaffe, te och kakao.
Animaliska råvaror
Blocket animaliska råvarorna består av kapitlen kött- och köttprodukter, fisk och skaldjur, ägg samt
mejeriprodukter.
Samtliga block har en introducerande text innan kapitlen tar vid.

Om författarna
Margareta Garpendahl är lärare och skolledare med mångårig erfarenhet från olika utbildningar inom restaurang och storkök.
Lena Sors Widell är hortonom, lärare och skolledare med lång erfarenhet från olika utbildningar inom naturbruksområdet.

Fräscha färgfoton och enkla teckningar illustrerar texten som är lättläst och faktainriktad.
Helene Wåhlander, Bibliotekstjänst, 09121235
Begagnad bok
539 kr787 krSpara 248 kr (32%) mot nypris
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar
Köpskydd med Studentapan
Varje köp täcks av Studentapans köpskydd som säkerställer att boken kommer fram, att du får rätt bok och att skicket stämmer överens med beskrivning.
539 kr787 krSpara 248 kr (32%) mot nypris
Fri frakt & skickas inom 1-3 vardagar